четвер, 27 березня 2008 11:50

Миротворці в Косово отримали статус учасників бойових дій

Кабінет міністрів надав бійцям Внутрішніх Військ, які виконують миротворчу місію в Косово, статус учасників бойових дій.

Про це повідомив президент Віктор Ющенко, виступаючи в середу на заходах, присвячених святкуванню 16-річчя внутрішніх військ МВС.

"Я повинен повідомити вам, що сьогодні уряд, виконуючи рішення РНБО, надав статус учасників бойових дій тим, хто служить у Косово в складі українського миротворчого контингенту", - цитує його "Комерсант-Україна".

"Ця місія важлива для нашої держави і нашої безпеки", - сказав Ющенко, підкресливши, звертаючись до співробітників Внутрішніх Військ, що їхня "самовіддана участь у міжнародних місіях утверджує авторитет нашої держави".

Президент також торкнувся теми НАТО. Ющенко розповів офіцерам про те, як важливо для України приєднатися до системи колективної безпеки, і запевнив, що тільки в такий спосіб вона збереже незалежність.

Глава держави також говорив про особливий статус, місію і відповідальність людини у формі. "Тому ми говоримо про вас, як про людей спеціальних, що вимагають до себе спеціальної уваги", - зазначив президент.

Наприкінці виступу Ющенко назвав пріоритети розвитку Внутрішніх Військ.

Першочерговою задачею, за його словами, є приведення системи управління внутрішніми військами в повну відповідність з Конституцією України, нормами і практикою європейського законодавства й організація демократичного громадського контролю за діяльністю Внутрішніх Військ, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Миротворці в Косово отримали статус учасників бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі