субота, 22 березня 2008 11:29

Миротворці кажуть, що у Косово відчули себе українцями

Працівники миротворчого персоналу МВС України місії ООН в Косово висловлюють здивування заявам деяких політиків щодо необхідності виведення з цього регіону українських миротворців-правоохоронців.

Про це йдеться у заяві командирів Спеціального миротворчого та Кінологічного миротворчого підрозділів МВС України в Косово та командира українського персоналу цивільної поліції ООН в Косово.

У документі вони згадують про "численні міфи про те, що українські миротворці захищають за кордоном нібито "чужі" інтереси, що чимало з нас подалися на чужину начебто за "високими заробітками" (хоча грошове забезпечення наших миротворців порівняно незначне навіть за українськими мірками)".

"Незважаючи на все це, саме тут, далеко від Батьківщини, ми відчули, що виконуємо в Косово справді важливу, й справді миротворчу місію", - заявляють командири в Косово.

"Саме тут ми, вихідці з усіх регіонів України, відчули себе представниками єдиного народу й великої держави, яку знають і поважають у світі", - зазначають вони.

"А ще ми зрозуміли, що служба тут небезпечна, але необхідна для миру і спокою не лише європейської спільноти, а й усіх націй", - додають командири.

Вони висловлюють переконаність, що рішення про направлення або виведення миротворчих підрозділів повинно прийматися "не під впливом емоцій (тим більше – не політичної кон"юнктури), а шляхом оцінки спроможності наших правоохоронців достойно представляти Україну у вирішенні міжнародних проблем".

"Впевнені, що цю позицію поділяють понад 1500 працівників органів внутрішніх справ України, які у різні роки (починаючи з 1994 року) брали участь в міжнародних миротворчих місіях на різних континентах", - додається в заяві, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Миротворці кажуть, що у Косово відчули себе українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі