вівторок, 01 липня 2008 15:41

Мірошниченко назвав переваги коаліції, яка складається з однієї партії

Якщо коаліції створюються декількома партіями і якщо вони мають різні пріоритети в державному розвитку, це призводить до того, що поняття політичної відповідальності розмивається

Про це повідомив народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко, коментуючи норму в проекті змін в Конституцію, згідно з якою політична партія, що отримала на виборах більшу щодо інших партій кількість голосів виборців, але менше тієї, яка забезпечує обрання більшості від конституційного складу ВР України, отримує 226 депутатських мандатів.

За словами Мірошниченко, ця норма повинна забезпечити єдність програмної спрямованості уряду.

Він відзначив, що, як показує український досвід, коаліції, в яких об"єднуються декілька політичних сил, не несуть відповідальності за свої вчинки, оскільки перекладають відповідальність один на одного.

"Якщо коаліції створюються декількома суб"єктами політичного процесу і якщо вони ще мають різні пріоритети в державному розвитку, то це призводить до того, що розмивається політична відповідальність", - вважає парламентарій.

Мірошниченко також підкреслив, що політичні партії, які йдуть на наступні вибори, намагаються перекласти відповідальність на своїх колег по коаліції, а собі приписати досягнення.

"Щоб була єдність в програмному курсі, ми й пропонуємо формувати коаліцію й уряд саме таким чином", - резюмував співрозмовник ІМК.

Зараз ви читаєте новину «Мірошниченко назвав переваги коаліції, яка складається з однієї партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі