понеділок, 29 грудня 2008 09:21

Миронов нагадає Литвину про НАТО

Миронов нагадає Литвину про НАТО
Спікер Ради Федерації РФ Сергій Миронов має намір обговорити з главою Верховної Ради Володимиром Литвином питання законодавчого забезпечення російсько-українських відносин.

"Міжпарламентська співпраця наших країн повинна бути активізована, і свого врегулювання чекають питання законодавчого забезпечення російсько-українських відносин", - сказав він в інтерв"ю "Інтерфаксу".

При цьому Миронов нагадав, що до сьогоднішнього дня не завершені процедури ратифікації декількох десятків надзвичайно важливих у цьому плані документів.

"Ми виступаємо за добросусідські і партнерські відносини з Україною, проте Росію дуже турбує можливість вступу України в НАТО, взагалі перспектива прискореної інтеграції країни в євроатлантичні військові структури", - підкреслив Миронов.

За його словами, турбує це не тільки через загрозу безпеці Росії, але і тому що вони "перекреслять базові принципи добросусідства".

"Хартія про стратегічне партнерство України і США, підписана минулої п"ятниці, мабуть, повинна замінити собою план дій для членства в НАТО, в отриманні якого Києву було відмовлено. І ця хартія включає, зокрема, і військову компоненту", - підкреслив Миронов.

Це, на його думку, підтверджує, що "побоювання Росії не марні". "І російська сторона закликає українське керівництво "не втягуватися у військово-політичні ігри і слідувати букві й духу російсько-українського Договору про дружбу, співпрацю і партнерство", - відзначив голова Ради Федерації.


Зараз ви читаєте новину «Миронов нагадає Литвину про НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі