середа, 16 травня 2007 10:01

Мир в Палестині не протримався і одного дня

Сьогодні зранку, 16 травня, бойовики руху Хамас вчинили напад на будинок одного з лідерів палестинського руху ФАТХ у Газі. Загинули п"ятеро людей. Напад був вчинений, незважаючи на укладення угоду про припинення вогню між ворогуючими сторонами.

Як повідомили офіційні особи зі служби безпеки Палестинської національної автономії, озброєні люди з ХАМАС відкрили вогонь по будинку глави служби безпеки ФАТХ Рашида Абу Шбака, після чого кинули декілька гранат вбік будинку.

Сам чиновник і члени його родини в цей час були відсутні в будинку, у якому, як говорять очевидці, у момент нападу  знаходилися щонайменше десять охоронців.

Повідомляється, що всі п"ятеро загиблих - охоронці Рашида Абу Шбака.

Напередодні ввечері, 15 травня ворогуючі палестинські рухи домовилися про припинення міжусобних зіткнень, які забрали у той день життя щонайменше 16 людей.

Опівночі за місцевим часом набрав сили договір про припинення вогню.

Попередні угоди про припинення вогню між конфліктуючими рухами, ледь почавшись, порушувалися вже через декілька годин.

Спостерігачі не виключають, що нинішнє насильство в Газі може призвести до розпаду уряду національної єдності, створеного у березні цього року після місяця виснажливих переговорів і боїв, що неприпиняються, між ФАТХ і Хамас, у результаті яких уже загинуло близько 400  людей, пише Кореспондент.
Зараз ви читаєте новину «Мир в Палестині не протримався і одного дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі