неділя, 30 листопада 2008 13:45

Мінкульт шукає, куди звозити радянські пам"ятники

Міністерство культури і туризму України шукає місце для створення музею з умовною назвою "Парк соцарту".

Про це повідомив міністр культури Василь Вовкун на прес-конференції у Севастополі.

"Ми почали шукати місце, і це питання ще не вичерпали. Знайти місце - чи це буде Київська область, чи Чернігівська область - і створити парк, який називався б "Парк соцарту" чи парк певного періоду мистецтва, де були б звезені пам"ятники, де були б картини, книги і так далі", - зауважив міністр, коментуючи свій наказ про зняття усіх пам"ятників радянської доби із Реєстру памятників місцевого значення. Подібний підхід Вовкун назвав "більш європейським".

Але, додав він, "усі пишуть в Інтернеті, що міністр дав вказівку знімати пам"ятники. Ні, вони тільки виведені з реєстру як пам"ятники, які, насправді, ніякого мистецького і культурного значення не мають. Бо є ще пам"ятники, які належать до національного реєстру, це пам"ятник Леніну на Бессарабці (у Києві), і ще кілька памятників, яких уже немає".

За словами Вовкуна, "цей процес був невипадковим, тому що суспільство готувалося до відзначення 75-х роковин пам"яті жертв Голодомору, і був відповідний указ Президента України про те, щоб пам"ятники людям, які особливо мали відношення до створення штучного Голодомору, щоб були знесені", передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт шукає, куди звозити радянські пам"ятники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі