пʼятниця, 15 жовтня 2010 20:38

Міністру внутрішніх справ вже знайшли заміну у Росії?

Міністру внутрішніх справ вже знайшли заміну у Росії?

Колишній міністр внутрішніх справ України, лідер Народної самооборони Юрій Луценко стверджує, що розглядаються три кандидатури на посаду керівника МВС замість Анатолія Могильова після завершення нинішньої виборчої кампанії.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Львові.

За його словами, такими особами, за наявною інформацією, є екс-міністр МВС Микола Білоконь і два колишніх заступника міністра Микола Корнієнко та Анатолій Присяжнюк (нинішній губернатор Київської області).

На думку Луценка, виходячи з аналізу ситуації, найбільш вірогідним претендентом на посаду керівника силового відомства може бути Присяжнюк.

Екс-міністр вважає, що українська міліція перетворюється на інструмент обслуговування Президента України Віктора Януковича і провладної Партії регіонів.

"Головне для міліції сьогодні - безпека і спокій для головного тіла Україна, все інше їм" по барабану "... Ситуація в міліції трагічна не тому, що там погані працівники (такі там є, але професіоналів все ж більше), а тому що сьогодні все переведено на прояв лояльності до Партії регіонів з усіма витікаючими з цього наслідками ... ", - сказав Луценко.

Він також висловив думку, що іншою проблемою міліції є її комерціалізація. "Комерціалізація міліції заходить все глибше і глибше, і це її знищить", - вважає екс-міністр внутрішніх справ.

Крім того, Луценко назвав "безумством" наміри нинішнього керівництва МВС скоротити особовий склад органів внутрішніх справ, особливо з огляду на підвищення рівня злочинності в країні.

Підсумовуючи сказане, Луценко зазначив, що не хоче, щоб "міліцію перетворили на ручну для обслуговування однієї партії".

Нагадаємо, раніше в Народній самообороні повідомляли, що Президент України Віктор Янукович підготував укази про зняття з займаних посад керівників низки силових структур.

Микола Білоконь обіймав посаду міністра внутрішніх справ із серпня 2003 по лютий 2005 року. За даними МВС, у даний час Білоконь перебуває в Росії, нагадує УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Міністру внутрішніх справ вже знайшли заміну у Росії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі