четвер, 27 березня 2008 16:44

Міністри показали журналістам свої "скромні" робочі місця (ФОТО)

Міністри показали журналістам свої "скромні" робочі місця (ФОТО)
Сьогодні в Кабінеті Міністрів влаштували для журналістів день відкритих дверей. Для екскурсії набирають дві групи по півсотні людей у кожній. На першому поверсі пригощають чаєм, кавою та солодкими пиріжками.

Потім охоронці проводять на сьомий. Там працюють прем"єр та її заступники.

У коридорі розвішані портрети всіх керівників українських Кабмінів. Перший — Володимир Винниченко, який очолював уряд Центральної Ради 1917 року. Останні — Віктор Янукович та Юлія Тимошенко.

— Заходьте, будь ласка, — запрошує до свого кабінету віце-прем"єр 47-річний Григорій Немиря. — Почувайтеся, як вдома.

Це приміщення він зайняв після віце-прем"єра з питань нацбезпеки та оборони Олександра Кузьмука. Меблі залишив старі, лише попросив встановити комп"ютер, принтер і сканер. Кузьмук ними не користувався.

— Швидше, швидше, — шепоче журналістам працівниця прес-служби. — Біжіть уже до Лівінського.

Півсотні журналістів переходять у кабінет керівника апарату прем"єрки 38-річного Михайла Лівінського. Він показує аркуш зі своїм щоденним розкладом. Йому часто доводиться затримуватися на роботі допізна.

— Офіційні заходи намагаємося завершити до 21 години. Але в Юлії Володимирівни і після 23-ї є зустрічі, — каже він.

Прес-секретар прем"єрки Марина Сорока веде коридором далі. Зупиняється біля кабінету Тимошенко. Вибачається, що побачити його не вдасться: у глави уряду саме нарада з першим віце-прем"єром Олександром Турчиновим, керівником "Нафтогазу" Олегом Дубиною, головою податкової адміністрації Сергієм Буряком та керівником митниці Валерієм Хорошковським.

З кабінету Тимошенко виходить міністр Кабміну 50-річний Петро Крупко. Веде показувати своє робоче місце.

— Тут колись працювала Юлія Володимирівна, коли була віце-прем"єром, — хвалиться. — До мене в ньому були Олег Рибачук і Микола Азаров.

У Крупка й Лівінського на стінах висять портрети Юлії Тимошенко, фотографій президента Віктора Ющенка немає. Крупко розповідає, що інколи не встигає поїсти — просить нарізати йому ковбаси і сиру. Їсть за столом, не прибираючи документів.

— Але ночувати тут іще не доводилося, — усміхається. — Хоча 2005 року затримувався у кабінеті на дві доби.

Поміж шафами вбудовані двері. За ними — простора кімната відпочинку. Свіжі фрукти на столі. Обабіч нього — м"які крісла. Крупко запрошує помилуватися Маріїнським парком і Верховною Радою з величезного балкона.

— Гарно, але не маю часу сюди виходити, — говорить. — Хоча за сьогодні на балконі вже вдруге. Вранці виводив сюди Дубину, щоб він покурив, бо не дозволяю це робити в кабінеті.

Працівники уряду просять журналістів іти. Гардеробниця обурюється, чому показали лише кабінети:

— Нехай зводили б вас у секретні підвали. Отам є на що подивитися!

"Газета по-українськи"

Фото: Андрій Єловіков.
Зараз ви читаєте новину «Міністри показали журналістам свої "скромні" робочі місця (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі