понеділок, 27 січня 2020 10:04

Міністр побачив облуплені стіни СІЗО й анонсував законопроєкт про звільнення ув'язнених
11

Міністр прогулявся СІЗО.
Коти і кішки усюди, каже Малюська.
Кошеня вилізло на міністра.
Із жінкою, яка перебуває в ізоляторі шостий рік.
Будівля та умови утримання, м'яко кажучи, бажають кращого.

Міністр юстиції Денис Малюська без попередження відвідав СІЗО в Одесі. Про побачене він розповів у Facebook.

"З того що впало у око:

Як і у інших установах вкрай багато людей, яких не бачу жодного сенсу ув'язнювати. Нижче виклав фото з жінкою, засудженою за господарський (білокомірцевий) злочин та яка перебуває у СІЗО з 2014 року. Кримінальне провадження триває з 2008 року.

Також натрапив на хлопця 17 років, який обвинувачується у крадіжці (уже був засуджений за аналогічний злочин умовно раніше). А також на чоловіка, який обвинувачується у шахрайстві (неповернення боргу за розпискою) та справу якого переглядає уже третій склад суду першої інстанції", - розповів очільник Мін'юсту.

Малюська заявив, що протягом місяця-двох уряд планує подати законопроєкт, який "дозволить відфільтрувати з в'язниць тих, чиє перебування там недоречне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюрми пустять із молотка

"Коти/кішки усюди, і це не особливість цього СІЗО, їх багато у великій кількості установ. Одне з кошенят видряпалося і погуляло у мене на плечах (фото нижче). Розумію чому багатьом ув'язненим це до душі.

Будівля та умови утримання (як і майже усюди), м'яко кажучи, бажають кращого.

Немає жодного зрозумілого вирішення проблеми наркозалежних осіб. На метадоновій замісній терапії перебуває лише одна особа на усе СІЗО. Наркозалежних там набагато більше.

Один із ув'язнених поскаржився на заборону використання ігрових консолей та приставок. Теж не розумію цієї заборони та, якщо не отримаю належної аргументації, зніму її уже найближчими днями. Дорослі чоловіки місяцями (іноді роками) сидять у маленьких камерах і виходять лише на годину на добу прогулятися у тісному дворику. Їм потрібно чимось себе заняти протягом доби. Книги та телевізор – не завжди достатній вихід. Умови для заняття фізичними вправами теж далеко не ідеальні.

Працівники СІЗО проживають та працюють у умовах, не набагато кращих за умови ув'язнених. Це потрібно виправляти якомога швидше", - написав міністр.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська заявляв про створення приватних СІЗО.

"З'являться приватні слідчі ізолятори, де особи утримуються до вироку суду", - казав міністр.

Зараз ви читаєте новину «Міністр побачив облуплені стіни СІЗО й анонсував законопроєкт про звільнення ув'язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі