середа, 25 листопада 2020 16:02

Міністр інфраструктури Криклій влип у міжнародний скандал

Міністр інфраструктури Криклій влип у міжнародний скандал
За словами Криклія, тест він зробив 6 листопада, вважаючи, що зустріч із Маміним запланована на 10 листопада. Фото: "Уніан"

Міністр інфраструктури Владислав Криклій та інші члени української делегації, які прибули у Казахстан, не змогли зустрітися з прем'єр-міністром країни Аскаром Маміним через прострочені ПЛР-тести на Covid-19.

Згідно з протоколом служби безпеки прем'єр-міністра Республіки Казахстан, у період пандемії у всіх контактуючих із прем'єром осіб повинен бути при собі негативний тест на коронавірус, пише "Радіо Свобода".

"У зв'язку з тим, що ПЛР-довідки членів української делегації були прострочені, зустріч не відбулася", – йдеться у повідомленні пресслужби голови уряду Казахстану.

Зустріч мала відбутися 12 листопада, але замість Криклія з іноземною делегацією зустрівся заступник прем'єра Роман Скляр. Україна і Казахстан збиралися обговорювати різке зниження торгівлі між країнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський змінив кадрову стратегію - інсайд з Банкової

За словами Криклія, тест він зробив 6 листопада, вважаючи, що зустріч із Маміним запланована на 10 листопада. Але вже коли чиновник прибув у Казахстан, її перенесли на 12-те.

Проросійські ж ЗМІ заявили, нібито тест був не тільки прострочений, а й підроблений. Сам міністр це категорично заперечує, він назвав ці заяви "абсурдом і цілковитим фейком". Казахстанські фактчекери дійшли такого ж висновку про підробку тесту, хоча достеменні обставини встановити важко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністра інфраструктури можуть "попросити" з посади - ЗМІ

Радник керівника Офіса президента Ігор Уманський подав у відставку. Наступного дня після її прийняття заявив про розкрадання 36 млрд грн на "Великому будівництві" доріг Володимира Зеленського, виділених із фонду боротьби з коронавірусом.

Зараз ви читаєте новину «Міністр інфраструктури Криклій влип у міжнародний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі