середа, 15 жовтня 2008 11:41

Міністр економіки похвалився темпами зростання ВВП на фоні кризи

Міністр економіки України Богдан Данилишин оцінює макроекономічну ситуацію як незагрозливу.

Про це він заявив сьогодні журналістам.

За його словами, уряд щодня контролює ситуацію. При уряді працює моніторингова група, котра відстежує тенденції світових ринків і ринків економіки України.

"Незважаючи на сумбурні тенденції в світі, за підсумками 9 місяців за темпами зростання ВВП у нас показник на рівні 7%. Простежується спад по окремих сферах, але непогані тенденції темпів розвитку сільського господарства - близько 15,9%, промислове виробництво на рівні 5,1%", - підкреслив Данилишин.

Він також зазначив, що 14 жовтня Кабінет міністрів вжив заходи з підтримки металургійної і хімічної промисловості.

За словами Данилишин, держава має зіграти ту роль у кризі, яка їй відведена для забезпечення темпів і пропорцій відповідного економічного розвитку.

Згідно з даними Держкомстату, зростання реального валового внутрішнього продукту України в січні-серпні т.г. проти аналогічного періоду минулого року склало 7,1%, у серпні 2008 року проти серпня 2007 року - 10,9%.

Номінальний ВВП, за орієнтовною оцінкою, за січень-серпень 2008 р. склав 628 млрд. 108 млн. грн., у серпні - 97 млрд. 832 млн. грн.

Найбільший приріст валової доданої вартості в січні-серпні 2008 р. спостерігався в сільському господарстві, полюванні, лісовому господарстві - на 24,4%, в торгівлі - 10,7%, переробній промисловості - 87,3%, транспорті – 8,3%, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Міністр економіки похвалився темпами зростання ВВП на фоні кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі