четвер, 26 квітня 2007 19:58

Мінфін "спустив на вітер" 21,8 мільйонів гривень - Рахункова палата

Рахункова палата заявляє про неефективне використання Міністерством фінансів 21,8 мільйонів гривень коштів державного бюджету в 2005-2006 роках, передбачених на науковий супровід діяльності міністерства.

Про це повідомила прес-служба Рахункової палати.

Відповідно до висновку колегії Рахункової палати за результатами аудиту ефективності використання коштів держбюджету, виділених Мінфіну на науку в 2005-2006 роках, створена Міністерством система формування й виконання прикладних наукових розробок у сфері розвитку державних фінансів, кредиту й грошового обігу не прозора й не забезпечує ефективного використання коштів бюджету, передбачених на науковий супровід діяльності міністерства.

"Загалом Міністерством фінансів в 2005-2006 роках використано з бюджетними правопорушеннями й неефективно 21,8 мільйонів гривень, що становило 58,6% від загального обсягу перевірених коштів", - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що збільшення виділення коштів державного бюджету на забезпечення наукової діяльності Мінфіну (за останні 5 років - в 8 разів) проводилося без взаємозв"язку із застосуванням результатів науково-дослідних робіт, при цьому їх реальний вплив на формування єдиної державної фінансової, бюджетної, податкової політики, спрямованої на реалізацію певних завдань економічного й соціального розвитку України, простежити неможливо.

Прес-служба повідомила, що висновок колегії Рахункової палати із пропозиціями в частині ліквідації виявлених порушень і недоліків спрямований у Міністерство фінансів, а про результати аудиту проінформований Кабінет Міністрів і Верховна Рада, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Мінфін "спустив на вітер" 21,8 мільйонів гривень - Рахункова палата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі