субота, 15 січня 2011 15:15

Міліція влаштує інтернет-газетам судову тяганину за "неправду"

Міліція влаштує інтернет-газетам судову тяганину за "неправду"

МВС вирішує питання щодо притягнення осіб, які свідомо фальсифікують відомчі документи МВС, до відповідальності.

Про це йдеться у повідомленні департаменту зв'язків з громадськістю МВС України, оприлюдненому сьогодні.

"Днями у інтернет-виданнях з'явилися заяви, які викривлено трактують дії міліції щодо забезпечення громадського порядку під час масових заходів. При цьому оприлюднюється неправдива інформація, відбувається перекручування фактів, а до тексту відомчих документів, який цитується, додаються власні судження. Дії міліції по організації охорони громадського порядку в залежності від запланованих масових заходів намагаються подати як щось неординарне, чим створюється штучний ажіотаж навколо запланованих правоохоронцями дій", - наголошується у заяві. .

За словами правоохоронців, аби унеможливити надалі подібні провокації з використанням ЗМІ щодо зумисного донесення до громадян неправдивої інформації, МВС змушене вживати адекватних та законних заходів реагування.

Наразі МВС вирішує питання щодо захисту в судовому порядку ділової репутації правоохоронного відомства.

"Важливо у правовому полі довести викривлення фактів з боку окремих громадян, які називають себе правозахисниками та вводять в оману громадян, навмисно фальсифікуючи документи МВС щодо заходів міліції з дотримання правопорядку. Такі дії МВС вважає неприпустимими", - говориться у повідомленні.

У МВС закликали всіх толерантно ставитися один до одного, шанувати Закон, дотримуватися його вимог.

"Реалізовуючи свої права, в тому числі й на мирні зібрання, не забувайте про неприпустимість порушення прав інших громадян, не вчиняйте дій, відповідальність за які передбачена адміністративним та кримінальним законодавством", - додали у заяві.

Раніше у Верховній Раді глава МВС Анатолій Могильов заявляв, що у міліції є інформація, що на 22 січня, під час запланованих акцій опозиції у Києві, планується кровопролиття.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Міліція влаштує інтернет-газетам судову тяганину за "неправду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі