понеділок, 18 квітня 2011 22:55

Міліція Білорусі вилучила в населення більше 150 вибухових пристроїв

Міліція Білорусі вилучила в населення більше 150 вибухових пристроїв

Міністр внутрішніх справ Білорусі Анатолій Кулешов повідомив, що міліція за останні дні вилучила понад 150 вибухових пристроїв.

"З незаконного обороту вилучено 174 одиниці зброї більше 150 вибухових пристроїв, 10 кілограмів вибухових речовин. 314 одиниць незареєстрованої зброї було здано добровільно", - розповів Кулешов.

Він зазначив, що відразу після вибуху в метро Олександр Лукашенко наказав провести операцію Арсенал з вилучення незаконної зброї. Тепер за незаконне зберігання зброї порушено десятки кримінальних справ.

Між тим, заступник начальника слідчого управління Генпрокуратури Білорусі Максим Воронін заявив, що свідчення знайомих, шкільних викладачів, колег підозрюваних у справі про теракт в мінському метрополітені підтвердили, що вони захоплювалися хімією і електротехнікою.

Він також заявив, що кримінальна справа за фактом теракту розслідується "в буквальному сенсі безперервно".

Нагадаємо, вибух на станції Жовтнева мінського метрополітену стався в понеділок увечері в годину пік. За останніми даними, загинули 13 людей, постраждали більше 190. Генпрокуратура Білорусі кваліфікувала подію як теракт.

Зараз ви читаєте новину «Міліція Білорусі вилучила в населення більше 150 вибухових пристроїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі