середа, 27 серпня 2008 19:17

Мілібенд заявив, що Україна не буде наступною після Грузії

Україна "навіть теоретично" не може розглядатися як наступна країна для розгортання замороженого конфлікту з боку Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Володимир Огризко на зустрічі з главою МЗС Великобританії Девідом Мілібендом.

"Я не думаю, що Україна може навіть теоретично розглядатися як наступна країна, в якій може статися те, що відбулося в Грузії", - запевнив міністр.

Я думаю, що міжнародна реакція, на те, що відбулося в Грузії має стати серйозним уроком для тих, хто переступив через певну межу. Ми виходимо з того, що як НАТО, так і ЄС ще скажуть своє дуже вагоме й чітке слово у зв"язку з цим", - запевнив Огризко.

Разом з тим він повідомив, що Україна має наміри активізувати консультації з усіма країнами, які залучені до вирішення конфлікту в Придністров"ї, щоб убезпечити Молдову від імовірності повторення грузинських подій.

Міністр висловив переконання, що підтримка Росією незалежності Абхазії та Південної Осетії так і не буде визнана світовою спільнотою, що також утримає Придністров"я від подібних дій.

Разом з тим Мілібенд відмовився коментувати заяву свого французького колеги, доки не переговорить із ним. Однак він висловив сподівання, що Росія відмовиться від подібних дій щодо Молдови та України, усвідомивши безрезультативність своїх дій щодо Грузії у зв"язку з критичною реакцією світової спільноти.

Відповідаючи на питання про створення так званої антиросійської коаліції, Мілібенд пояснив, що не мав на увазі якогось нового союзу.

"Натомість я мав на увазі об"єднання думок і позицій світової спільноти через існуючі структури щодо дотримання територіальної цілісності держав та дотримання норм міжнародного права", - сказав Мілібенд, повідомляє Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Мілібенд заявив, що Україна не буде наступною після Грузії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі