вівторок, 08 квітня 2014 16:44

Ми починаємо Соціальний захист громадян України - Королевська

Ми починаємо Соціальний захист громадян України - Королевська

Оскільки держава відвернулася від найбільш вразливих категорій громадян, необхідно об'єднатися і спільними зусиллями відстояти соціальні гарантії. Про це заявила кандидат на посаду Президента України Наталія Королевська.

"В Україні необхідно докорінно змінити державну політику та поставити на чільне місце людину з її потребами. Оскільки нинішня влада поставила питання соціального захисту чи не на останнє місце, ми розпочинаємо власну програму соціального захисту українців", - сказала вона.

Наталія Королевська відзначила, що під час зустрічей з людьми вона чує багато скарг на антисоціальні рішення нинішньої влади, що вже призвели до зменшення підтримки сімей з дітьми, скасування щорічної індексації пенсій та урізання заробітних плат бюджетників. Окрім того, до неї надходить велика кількість аналогічних звернень з усіх регіонів.

"Сьогодні державна політика відвернулася від найбільш незахищених, проводячи реформи, що позбавляють найбільш вразливі категорії соціального захисту. До мене звертаються батьки маленьких дітей, пенсіонери та працівники бюджетної сфери з усієї України з проханням втрутитись та захистити їх у цій складній економічній ситуації. Оскільки таких звернень дуже багато, то ми розпочинаємо комплексну програму щодо захисту соціальних гарантій в Україні", - сказала вона.

Наталія Королевська пояснила, що суть ініціативи з соціального захисту громадян полягає в тому, що з усієї України будуть збиратись відповідні скарги, які потім будуть оброблятися і на їх основі вже напрацьовуватиметься механізм захисту. 

"Усі, хто постраждав від антисоціальних реформ, можуть повідомити про це на моїй сторінці у Facebook, написавши листа на адресу [email protected], або просто зателефонувавши за номером (044) 451-52-81.Усі ці звернення будуть опрацьовані, щоб знайти найбільш дієвий механізм реагування, включно зі зверненнями до різних інстанцій та правоохоронних органів", - сказала вона.

Зокрема Наталія Королевська відзначила, що такий комплексний аналіз дозволить не тільки розробляти законопроекти, направлені на врегулювання ситуації, а й звертатися до судів та правоохоронних органів, якщо порушення соціальних гарантій носитиме протизаконний характер. 

 "Ми вже підготували звернення до Конституційного суду щодо "антисоціального пакету" уряду, тому закликаю усіх пенсіонерів, бюджетників, батьків маленьких дітей та інших вразливих категорій громадян долучитися до цього звернення, бо тільки спільними зусиллями ми зможемо захистити себе", - сказала вона.  

 

Зараз ви читаєте новину «Ми починаємо Соціальний захист громадян України - Королевська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі