вівторок, 04 листопада 2014 13:03

Між Порошенком і Яценюком йде війна з перетягування канату — політолог

Між Порошенком і Яценюком йде війна з перетягування канату — політолог
Фото: Тереграф

Президент Петро Порошенко демонструє, що здатен вирішувати проблеми. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Таран, коментуючи його відеозвернення до українців.

"Після результатів на виборах Порошенко зрозумів, що його тактика призвела до падіння рейтингу, фактично, в два рази. Він намагався уникати гострих питань, на відміну від Яценюка. Прем'єр займав більш войовничу риторику, показував себе дієвішим політиком. Тому у зверненні Порошенко вирішив продемонструвати, що здатен вирішувати проблеми. Зокрема, ситуацію в АТО. Також, що сильний і дієвий лідер. Ще нині йде психологічна боротьба: хто виграв у парламентських перегонах і хто є ведучим під час створення коаліції? Це така війна з перетягування канату між Порошенком та Яценюком. Тому що суспільство йтиме і орієнтуватиметься на переможця", - розповів експерт.

Він зазначив, що Порошенко намагається показати, що впливає на процес формування коаліції.

"Своїми тезами у зверненні Порошенко намагається показати, що задаватиме курс — це як і за яким правилом повинна формуватись коаліція. Це трохи дивно, бо в нас парламентсько-президентська республіка. Відповідно, президент немає таких повноважень. Але намагається це робити за українською традицією. Порошенко хоче, щоб депутати більше спирались на нього. І він мав пріоритет під час розстановки міністрів", - розповів Таран.

Експерт додав, що Порошенко мав відреагувати на вибори бойовиків на Донбасі.

"Вибори обурили всіх. Це ляпас українцям і всьому світові. На них треба реагувати владі. Адже президент відповідає за воєнний блок. Тому важливо було показати, що контролює цю ситуацію, а вибори Україна не визнає", - підкреслив політолог.

Нагадаємо, вчора Порошенко звернувся до українців у відеозверненні. В ньому торкнувся кількох тем — це формування коаліції в парламенті, оновлення складу уряду, реформи, вибори на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Між Порошенком і Яценюком йде війна з перетягування канату — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі