неділя, 16 березня 2014 15:20

"Мертві душі", маніпуляції в психлікарні, перешкоди для журналістів: перелік порушень на Кримському референдумі

У Криму під час проведення кримського референдуму активісти зафіксували ряд порушень, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Зокрема, на виборчих дільницях видають бюлетені для голосування на референдумі тим, кого немає в списках, у тому числі громадянам іншої країни. Громадянка Росії з пропискою в Сімферополі змогла отримати бюлетень для голосування.

У Криму до тих, хто не йде голосувати на референдум, приходять додому, для переконливості - навіть з міліцією. Вимагають голосувати.

Біля міста Ялта, пацієнтам строгановської психіатричної лікарні допомагають "правильно" проголосувати, повідомляє прес-секретар Меджлісу Лейля Муслімова.

 

Також повідомляється про перешкоджання професійній діяльності журналістів на кримському референдумі. Зокрема, на виборчу дільницю, де сьогодні вранці голосував самопроголошений глава Радміну АРК Сергій Аксьонов, допустили не всіх журналістів. Не пустили представників AFP і інших англомовних видань, незважаючи на те, що у журналістів були акредитації.

У Феодосії на ділянці 10020 в окрузі 10 дружинники Аксьонова забороняють журналістам фіксувати процес голосування.

Глава ЦВК з виборів делегатів Курултаю Заїр Смедляєв також підтверджує порушення на кримському референдумі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Процес фальсифікації - голосування, так званого референдуму в повному ходу! Незважаючи на свої ж прийняті правила гри самі ж їх і порушують. Вчора і сьогодні незважаючи на оголошений день тиші весь місто прикрашене білбордами, що запрошують проголосувати за Крим у складі Росії, над адміністративними будівлями розвиваються російські прапори. в Бахчисарайський район на автобусах завезли "летючих голландців", які очевидно будуть роз'їжджати по ділянках і вкидати бюлетені. Знову ж в голосуванні беруть участь і громадяни Росії. У Білогірському районі на ділянку не допускали журналістів телеканалу АТР. Одним словом один здійснений злочин (незаконний референдум) підштовхує до скоєння іншого (фальсифікації результатів з метою уникнути відповідальності)", - констатував Смедляєв.

Нагадаємо, сьогодні на території Криму проходить референдум, на який винесено два питання і обидва не передбачають збереження нинішнього статусу Автономної Республіки Крим.

Проведення референдуму не визнають ні українська влада, ні світова громадськість, за винятком Росії, Сирії, Венесуели і КНДР. У списку іноземних спостерігачів, які прибули в АР Крим моніторити референдум - представники вкрай правої угорської партії, відомої нападками на євреїв і циган. Також є депутат Європарламенту з репутацією неосталіністи.

Зараз ви читаєте новину «"Мертві душі", маніпуляції в психлікарні, перешкоди для журналістів: перелік порушень на Кримському референдумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі