середа, 19 березня 2008 11:39

Мером Києва може стати Турчинов

Мером Києва може стати Турчинов
У Блоці Юлії Тимошенко назвали своїх претендентів на посаду мера Києва: це перший віце-прем"єр Олександр Турчинов і глава Держкомрезерву Михайло Поживанов, пише Комерсант. Зараз жоден із соратників Юліи Тимошенко не погоджується розповідати "під запис" подробиці переговорів про єдиного кандидата в мери, що час від часу проходять між прем"єром, президентом і лідерами НУНС.

"Останній раз президент обговорював з Юлією Тимошенко кандидатуру на посаду мера Києва в грудні 2007 року, - сказав співрозмовник від БЮТ. - Перед тим як погодитися на призначення Юлії Володимирівни прем"єром, Віктор Андрійович нагадав їй, що у випадку проведення перевиборів як єдиного кандидата в мери він хотів би бачити людину, рівновіддалену як від БЮТ, так і від "Нашої України".

Інший співрозмовник видання вчора сказав: "Менше ніж за добу до голосування за постанову про перевибори мера Юлія Тимошенко заручалася підтримкою міністра внутрішніх справ Юрія Луценко в тому, що єдиним кандидатом від коаліції буде перший віце-прем"єр Олександр Турчинов".

Можна припустити, що в розмові з лідером БЮТ президент натякав на депутата Київрада, безпартійного Віталія Кличко. Зараз Віталій Кличко вирішив зайняти вичікувальну позицію. "Я веду переговори з усіма ключовими гравцями, політичними фігурами і політичними силами, що представлені в Київраді", - заявив він.

При цьому Віталій Кличко попереив, що незалежно від рішення партій і блоків, з якими він веде переговори, він балотуватиметься на посаду мера. "У будь-якому випадку на цих виборах я буду йти до кінця", - пообіцяв він.

Глава Держкомрезерву Михайло Поживанов повідомив, що його намір балотуватися на посаду мера "вкрай серйозний". Потім він розкритикував ідею підтримки кандидата - не члена БЮТ. "Ми не можемо підтримувати якусь незрозумілу людину, - заявив депутат. - Нами буде висунута тільки та кандидатура, яка вже довела, що зможе відстояти програмні основи БЮТ".

За словами Михайла Поживанова, фракція БЮТ планує визначитися з кандидатом на посаду мера до п"ятниці, пише Коммерсант-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Мером Києва може стати Турчинов ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі