пʼятниця, 27 серпня 2010 20:55

Меркель попросили поговорити з Януковичем про свободу слова

Меркель попросили поговорити з Януковичем про свободу слова

"Репортери без кордонів" закликають канцлера Німеччини Ангелу Меркель обговорити з президентом Віктором Януковичем питання обмеження свободи слова в Україні.

Про це пише керівник німецького відділення організації Крістіан Рікертс у листі до федерального канцлера, повідомляє "Радіо Свобода".

"Після того, як Януковича обрали президентом, в Україні неодноразово здійснювалися напади на журналістів та відбувалися систематичні спроби тиску на ЗМІ з боку влади", - заявляють "Репортери без кордонів".

"Ми з тривогою спостерігаємо за тим, що після Помаранчевої революції в 2004 свобода преси знову перебуває під загрозою", - уточнили в організації.

"Репортери" повідомили Меркель, що вони були б "дуже вдячні, якби вона нагадала Януковичу про те, що подібна політика перешкоджання свободі слова та преси суперечить угоді про асоціацію між Україною та ЄС".

У листі до канцлера Рікертс висловив стурбованість з приводу того, що напади на українських журналістів можуть залишитися безкарними.

Особливе занепокоєння правозахисників викликає доля зниклого головного редактора харківської щотижневої газети "Новий Стиль" Василя Климентьєва.

"Репортери" попросили Меркель закликати Януковича провести ретельне і неупереджене розслідування цієї справи.

Візит Януковича до Німеччини має відбутися 30 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Меркель попросили поговорити з Януковичем про свободу слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі