вівторок, 10 грудня 2019 07:51

Меркель підтримала зміну Мінських угод

Меркель підтримала зміну Мінських угод
9 грудня у Парижі відбувся саміт "нормандської четвірки". Фото - REUTERS

Мінські угоди не є "скам'янілим документом".

Та для реалізації їм необхідна "гнучкість". Про це сказала Канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції за підсумками саміту лідерів "нормандської четвірки" в Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Складно домовлятися: Зеленський розповів про зустріч тет-а-тет із Путіним

"Мінський меморандум був підписаний 19 вересня 2014 року. І, звичайно, з огляду на минулі в Україні президентські вибори, можна поставити запитання: чи має ця угода "закам'яніти" або можна повернути її до життя?" — зазначила Меркель, передає DW.

За її словами, в тому числі за допомогою заходів, вжитих Володимиром Зеленським після його обрання, з'явилася можливість надати цьому документу "рух" і "еластичність".

9 грудня у Парижі відбувся саміт "нормандської четвірки". У ньому взяли участь Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон та Ангела Меркель. Перед самітом глава української держави провів двосторонні переговори з лідерами Франції та ФРН. Переговори в рамках четвірки були перервані задля зустрічі віч-на-віч Зеленського з Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Меркель підтримала зміну Мінських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі