вівторок, 03 серпня 2021 18:07

Мер Тернополя пригрозив фестивалю "Файне місто" за виступ "антихристиянського" гурту

Мер Тернополя пригрозив фестивалю "Файне місто" за виступ "антихристиянського" гурту
Сергій Надал сказав, що "проведе розмову" з організаторами фестивалю за участі правоохоронних органів. Фото: "Суспільне"

Мер Тернополя Сергій Надал закликав організаторів фестивалю "Файне місто" вибачитися перед містянами за виступ польського гурту "Батюшка", який чиновник назвав "антихристиянським". Таку заяву міський голова опублікував у Facebook.

31 липня гурт "Батюшка" закрив один з музичних майданчиків фестивалю – Dark Stage. Під час виступу музиканти були у священицьких ризах, запалювали церковні свічки, виносили ікону Божої Матері, а посеред сцени стояла труна.

Надал сказав, що "проведе розмову" з організаторами фестивалю за участі правоохоронних органів. "Або організатори зобов'язуються проводити фестиваль "Файне місто" без антихристиянських гуртів, символів, без участі гуртів з Росії, або не проводитимуть його взагалі", - написав мер.

На сторінці фестивалю відповіли, що переступивши поріг фестивалю, кожен може бути тим, ким є хоче. "Ми щасливі бачити людей, що вільні від стереотипів. На фестивалі "Файне Місто" вам ніколи не розкажуть, що робити, в що вірити, як вдягатися і кого любити. Мета фестивалю – об'єднувати людей, а не сварити. Ми тішимось, коли бачимо вас щасливими і вільними від стереотипів, адже це будує суспільство, до якого ми так прагнемо: справжнє, вільне, толерантне", – написали у повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День захисника України перейменували - Зеленський підписав закон

Один з організаторів "Файного міста" Максим Черкашин в коментарі "Суспільному" розповів, що на розмову в присутності правоохоронних органів їх не запрошували, проте команда фестивалю завжди готова до діалогу. "Я розумію міського голову, коли він не мав жодного відношення до гуртів, а його тегають у постах чи коментарях. Це досить неприємно", - заявив Черкашин.

Він додав: "Я висловлю власну думку, а це лише 25% організаторів. Так, це вплине на майбутнє фестивалю, можливо навіть місцем проведення. Про це ще рано говорити, ми не до кінця закінчили з 2021-м роком. Такі рішення ми приймаємо колегіально".

Музичний фестиваль "Файне місто" пройшов з 28 липня по 1 серпня на території іподрому за сім кілометрів від Тернополя.

14 червня 2018-го у рамках фестивалю Porto Franko у Івано-Франківську відбувся концерт українського гурту "Хамерман Знищує Віруси". Учасники гурту виступали на сцені майже оголеними – прикритими були лише статеві органи музикантів. Наступного дня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у Facebook обурився виступом музикантів та доручив освятити місце, де вони виступали.

Зараз ви читаєте новину «Мер Тернополя пригрозив фестивалю "Файне місто" за виступ "антихристиянського" гурту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі