неділя, 26 січня 2014 02:34

Мер Сум запропонував комуністам викупити у міста Леніна за 16 мільйонів

Мер Сум запропонував комуністам викупити у міста Леніна за 16 мільйонів
Геннадій Мінаєв запропонував комуністам викупити у міста Леніна. Фото: like.sumy.ua

Міський голова Сум Геннадій Мінаєв звернувся до ЦК КПУ з пропозицією купити за 16 млн грн бронзовий пам'ятник Леніну, який поки стоїть в Сумах.

Виступаючи на сесії Сумської облради 24 січня, Мінаєв заявив, що дає комуністам тиждень на збір грошей.

Облрада в цей день не підтримала звернення до міськради з тим, щоб та передала пам'ятник Леніну в обласну власність, а не демонтувала його. "Чому шістнадцять мільйонів? Тому що в пам'ятці 16 тонн бронзи, так що по мільйону за тонну". - пояснив мер свою політику ціноутворення.

Рішення про знесення двох пам'ятників Леніну Сумська міськрада прийняла ще на сесії 29 травня 2013 року. Один з них - бюст біля БК "Хімік" - вирішено передати на відповідальне зберігання міському осередку КПУ, а пам'ятник у районі Дурівщини, підлягає демонтажу і переплавки в пам'ятник засновнику Сум Герасиму Кондратьєву.

Міська організація КПУ з цього приводу подала позов до Зарічного райсуду, але той в задоволенні її позову відмовив. Згодом це рішення залишив у силі й Харківський апеляційний адміністративний суд

Обидва пам'ятника планують демонтувати до кінця січня.

Тепер у комуністів є тиждень, щоб викупити пам'ятник вождю.

У Сумах вже визначено переможця конкурсу на пам'ятник засновнику міста козаку Герасиму Кондратьєву - авторський колектив на чолі з харківським скульптором Ельданізом Гурбановим. Попередня вартість проекту - 500-600 тис. грн. Семиметровий пам'ятник планують встановити на Театральній площі, поблизу театру ім. Щепкіна.

Зараз ви читаєте новину «Мер Сум запропонував комуністам викупити у міста Леніна за 16 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі