четвер, 01 квітня 2010 12:26

Мер Полтави вважає, що його "мочать" перед виборами

Мер Полтави вважає, що його "мочать" перед виборами

Мер Полтави 45-річний Андрій Матковський вважає, що його конкуренти перед майбутніми місцевими виборами займаються в його бік чорним піаром.

Про це він сказав журналістам під час прес-конференції.

Віднедавна містом ширяться чутки, що міського голову затримували працівники Служби безпеки України. Нібито ведеться слідство і його хочуть притягти до відповідальності.

Також у місті говорили, що 8 березня міського голову побили. Буцімто, до його оселі вдерлися невідомі молодики. Після цього Матковський кілька днів з"являвся на людях у гримі. Щоправда, ця інформація не підтвердилася.

У прес-службі Полтавської міської ради її повністю спростували, показали фото за 9 березня, на якому мер вів апаратну нараду.

"Я доручив дослідити ситуацію, - сказав Матковський. - Протягом останніх кількох місяців в Полтаві була проведена спеціальна робота, згідно з якою поширювалися чутки про міську владу та голову. Майже 60 тисяч полтавців пройшли через відому в місті громадську організацію, яка надавала їм продуктові пакети".

Мер запевняє, під час надання допомоги політтехнологи організації поширювали серед людей неправдиву інформацію про міського голову.

"Говорили, що я більше за кордоном, ніж у рідному місті, - обурюється Матковський. - Але люди, мабуть, не дивляться телебачення та не читають газет. Бо я постійно даю інтерв"ю пресі, з"являюся в ефірах".

Аби відстояти правду, мер нещодавно подав до суду на заступника голови Полтавської облдержадміністрації Андрія Баранова, телерадіокомпанію "Лтава" та місцеве інтернет-видання "Полтавщина". Перед тим ЗМІ оприлюднили виступ заступника губернатора, в котрому той звинувачував мера в причетності до руйнації архітектурної пам"ятки міста - краєзнавчого музею. Баранов у своєму виступі наполягав, що будинок, котрий почали зводити за ініціативи міської влади поблизу музею, став причиною тріщин, якими вкрилися стіни історичної пам"ятки.

"Будемо проводити громадські слухання, піду на лекції до студентів, у трудові колективи та буду звітувати як мер, - говорить Матковський. - У мене немає проблем, ніхто мене не заарештовував, кримінальних справ немає".

Вибори до місцевих рад, які мали відбутися 30 травня цього року перенесли на невизначений термін. Кілька місяців тому Андрій Матковський заявив, що вдруге балотуватиметься в мери.

Серед його основних конкурентів у місті називають лідера громадського об"єднання "Наш дім - Полтава" Олександра Мамая. Заступник голови Полтавської ОДА Андрій Баранов про участь у виборах мовчить. Але останнім часом почав часто виступати з критикою роботи Матковського.

Зараз ви читаєте новину «Мер Полтави вважає, що його "мочать" перед виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі