середа, 16 квітня 2008 20:35

Мер Одеси вважає Вінського неграмотним

Мер Одеси Едуард Гурвіц називає ініціативу Міністерства транспорту і зв`язку України про передачу аеропорту "Одеса" з комунальної власності в державну "обурливою" і підкреслює, що насправді "питання аеропорту зараз немає, а є правова безграмотність".

Про це Гурвіц заявив журналістам у перерві 9-ї сесії міськради, на якій затверджено ряд проектів містобудування і цільових програм розвитку Одеси, а також прийняті рішення про передачу ряду об`єктів у комунальну власність міської територіальної общини.

Він також зазначив, що має намір порушити під час візиту Президента України Віктора Ющенка до Одеси, запланованого на 18 квітня, ряд важливих питань, пов`язаних з підготовкою до Євро-2012, зокрема, звернути увагу глави держави на ситуацію навколо одеського стадіону СКА і аеропорту "Одеса".

"Ні, я зовсім не збираюся скаржитися на дії будь-яких відомств, - зазначив мер Одеси. – Утім переконаний, що потрібно захистити від неправомірних посягань деякі важливі інтереси міста, зокрема, висловити думку з приводу стадіону СКА та аеропорту, якщо глава держави торкнеться цих питань під час візиту".

На думку Гурвіц, "ніхто не має права забрати Одеський аеропорт, який знаходиться в комунальній власності міста". Він нагадав, що міська влада готується провести "відкритий і прозорий конкурс за визначенням тих структур, які займуться реконструкцією аеропорту".

Нагадаємо, що на позачерговій сесії Одеської міськради, котра недавно відбулася, депутатська більшість прийняла рішення відмовитися від передачі аеропорту, що знаходиться в комунальній власності, у власність держави. При цьому депутати вказували, що в 2007 році злітно-посадочна смуга міжнародного аеропорту "Одеса" була відремонтована за рахунок міського бюджету, на що витрачені багатомільйонні кошти з міської скарбниці.

10 квітня на зустрічі з одеськими журналістами Вінський заявив, що "до кінця цього року Мінтрансзв"язку має намір вирішити питання з передачею в держвласність аеропорту "Одеса". Земля під аеропортами, аеродроми і системи безпеки, за словами міністра, мають знаходитися у власності держави. Термінали ж "на прозорих аукціонних процедурах" будуть передані до приватних рук, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Мер Одеси вважає Вінського неграмотним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі