середа, 20 червня 2007 14:15

Мер Харкова продасть аеропорт росіянам

Комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт Харків" може бути продане російській компанії.

Як повідомили у прес-службі Харківської міськради з посиланням на міського голову Михайла Добкіна, продаж аеропорту відбудеться, якщо потенційні партнери домовляться про взаємовигідні умови.

Питання продажу об"єкту виникло у зв"язку з необхідністю мати у Харкові сучасний міжнародний аеропорт, актуальність чого посилюється проведенням в Україні Євро-2012, зазначили в прес-службі.

За словами Добкіна, на сьогодні потенційні інвестори з Чехії та Росії вже провели попереднє ознайомлення з документацією та роботою КП "Міжнародний аеропорт Харків". Вони виявили бажання працювати в цьому напрямі.

"Поки найреальнішу пропозицію ми отримали від російської компанії, яка готова інвестувати в Харківський аеропорт близько 200 млн доларів. Це велика компанія, яка веде достатньо успішно такий бізнес і в інших країнах", - повідомив Добкін.

Як один із варіантів спільної роботи розглядається концесія аеропорту, зазначив мер. Російська ж компанія однією з умов подальшої діяльності висуває вимогу продажу аеропорту.

Як додаткову умову інвесторам пропонують придбати компанію "Харківські авіалінії", яка на сьогодні знаходиться у занепаді, і створити на її базі потужне підприємство, яке дозволить Харкову мати сучасний авіапарк.

За результатами попередніх переговорів, повідомив міський голова, інвестор готовий піти на ці умови. Розглядається можливість придбання 5 літаків марки "Ан" та 5 літаків для регіонального сполучення місткістю до 100 пасажирів типу СААБ. Також розглядається можливість придбання потенційним інвестором 10 аеробусів для міжнародних рейсів.

"Я гадаю, що парк з 20 машин дозволить Харкову не просто забезпечити необхідну доставку всіх учасників Євро-2012, всіх туристів і вболівальників, але й істотно поліпшити роботу бізнесу і загалом всієї економіки нашого міста, що позитивно позначиться на інвестиційній привабливості. Але і всіх цих дій буде замало, якщо не буде відпрацьована логістика", - зазначив Добкін, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Мер Харкова продасть аеропорт росіянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі