середа, 24 жовтня 2012 14:38

Мельниченко знав, що його затримають і був у цьому зацікавлений — генерал-лейтенант Скіпальський

Мельниченко знав, що його затримають і був у цьому зацікавлений — генерал-лейтенант Скіпальський
Олександр Скіпальський припускає, що Мельниченку набридло бігати від правосуддя. Фото: oralhistory.org.ua

На думку екс-голови управління контррозвідки та екс-заступника голови СБУ генерал-лейтенанта Олександра Скіпальського, Микола Мельниченко усвідомлював, що в Україні його затримають.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Він знаходиться у міжнародному розшуку. Коли його затримали в Італії, а потім відпустили, він знав і тому, напевне, сам приймав рішення, щоб прийти і здатися. Можливо, щоб внести ясність у справу, яка проти нього ведеться. Тому така затримка - це його особиста зацікавленість. Людина, що не усвідомлює, що вона у розшуку? Так не буває, тому він свідомо йшов на те, щоб його затримали", - припускає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченка затримали в аеропорту "Бориспіль" - СБУ

Відповідаючи на питання про те, навіщо це потрібно було Мельниченку, Скіпальський наголосив: "Було б добре, щоб він дав повні свідчення чи пояснення з приводу того, хто стояв і організовував це прослуховування. Головне, щоб він назвав тих, хто за ним стоїть і тоді стане зрозуміло, який готувався переворот в Україні — проти Кучми і західного курсу у першу чергу. Він зрозумів, що сьогодні є баластом для тих сил, які його використали, тому внесе ясність у цю справу".

Генерал-лейтенант також вважає, що політики не зможуть як-небуть використати цю справу перед виборами.

"Сьогодні вже немає тих політичних сил, які в якійсь мірі мали б в цьому зацікавленість. Соціалістичну партію, яка тоді приймала участь в цьому, не чути. Навіть якщо хтось і буде це розкручувати, то незрозуміло, з якою метою. Бо в Мельниченку нема потреби", - додав він.

Навіть у справі Тимошенко плівки чи свідчення Мельниченка навряд чи знадобляться.

"Інформація і розмови з кабінету тодішнього президента була в якості припущень. Якби Мельниченко цю інформацію приніс із середовища злочинного, чи тих людей, які планували чи замовляли це вбивство, тоді б було цікаво. А так ця інформація озвучена, вона на слуху, але професіонали розуміють. Про що можна було офіційно говорити у кабінеті президента? Тільки про можливі версії та підозри. Це було на робочому рівні роздумів", - наголосив генерал-лейтенант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко подав до суду на Турчинова

Нагадаємо, нещодавно Мельниченко заявив, що має докази причетності Юлії Тимошенко до вбивства народного депутата Євгена Щербаня. Заступник Генерального прокурора Ринат Кузьмін наголосив, що плівки Мельниченка можуть використати у суді проти Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко знав, що його затримають і був у цьому зацікавлений — генерал-лейтенант Скіпальський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі