середа, 15 вересня 2010 12:51

Мельниченко визнав, що "залізних" доказів вини Кучми та Литвина немає

Мельниченко визнав, що "залізних" доказів вини Кучми та Литвина немає

Екс-майор Держохорони Микола Мельниченко не свідчитиме в суді щодо обвинувачення у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе колишнього генерала міліції Олексія Пукача.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Ні, я не буду свідчити в суді, тому що суд не викличе мене в якості свідка давати свідчення... Я не маю відношення до Пукача, я не маю відношення до зовнішнього спостереження. Я маю відношення тільки до коментування злочинів Кучми і Литвина. А оскільки їм не пред"явлено обвинувачення, юридичних підстав викликати мене в якості свідка немає", - сказав Мельниченко.

Він також зауважив, що екс-президент Леонід Кучма та спікер парламенту Володимир Литвин не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, оскільки 18 вересня спливає термін давності.

Водночас, екс-майор визнав, що він не має беззаперечних доказів їхньої вини.

"Так, Пукач дав свідчення, які чітко вказують на Кучму і Литвина. Це правда... Але для того, щоб Кучма чи Литвин притягувались до відповідальності, потрібні безперечні докази їх вини. Окрім моїх записів, безперечних доказів немає", - сказав Мельниченко, зауваживши, що, на жаль, європейські експерти, які досліджували його записи на автентичність, не дали стовідсоткового підтвердження.

На переконання Мельниченка, якби цією процедурою займалася ФБР, яка є єдиною установою в світі, що має все необхідне обладнання, то тоді були б надані однозначні висновки записам, які б безапеляційно сприймалися у світі і українськими судами.

Втім, як зауважив Мельниченко, Генеральна прокуратура України свого часу не звернулася до ФБР.

Нагадаємо, що Генпрокуратура визнала екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка єдиним замовником вбивства Гонгадзе.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко визнав, що "залізних" доказів вини Кучми та Литвина немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі