понеділок, 28 березня 2011 13:11

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Мельниченко таки зустрінеться з Кучмою

Мельниченко таки зустрінеться з Кучмою

У понеділок відбудеться очна ставка між екс-президентом Леонідом Кучмою і екс-майором Держохорони Миколою Мельниченком.

Про це в інтерв'ю журналістам перед входом до головного слідчого управління Генпрокуратури сказав Микола Мельниченко.

"Те, що стосується очної ставки - очна ставка планується прямо зараз", - сказав екс-майор.

Інформацію про заплановану очній ставці підтвердив і адвокат екс-майора Павло Сичов.

При цьому адвокат підкреслив, що чинним законодавством передбачено, що громадянин має право відмовитися від дачі свідчень.


"Проте від проведення очної ставки законом відмова не передбачена. Тому ми сподіваємося, що хоч з третьої спроби, але ця очна ставка буде проведена", - сказав Сичов.

На питання, який правовий сенс у цій очній ставці, Сичов сказав: "Очна ставка проводиться тоді, коли є протиріччя в показаннях. І для усунення цих протиріч необхідно проводити очні ставки ... Це його (Леоніда Кучми-ред.) право мовчати на очній ставці".

Разом з тим адвокат підкреслив, що якщо Леонід Кучма користується своїм правом мовчати під час очної ставки, тоді "виникає питання: якщо він говорить про те, що не причетний і не винен, то все ж хотілося б його почути, його позицію".

Павло Сичов також повідомив, що Микола Мельниченко дав докладні свідчення щодо методів і способів проведення аудіозаписів - "де, за допомогою чого і як".

За його словами, свідчення Мельниченка були підтверджені в ході слідчого експерименту при відтворенні в кабінеті Леоніда Кучми.

"Були проведені технічні записи, які піддавалися експертним дослідженням, і які показали, що записи зробити можливо", - сказав Сичов.

Адвокат стверджує, що Микола Мельниченко надав оригінали записів, які також були підтверджені експертним дослідженням.

"Наскільки вам всім відомо, зарубіжні експерти підтвердили автентичність записів - що ці записи справжні і вони не піддавалися монтажу", - сказав він.

Разом з тим Сичов підкреслив, що жодна експертиза не може довести стовідсоткову автентичність.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко таки зустрінеться з Кучмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі