середа, 11 липня 2007 11:16

Мельниченко піде на вибори з Бродським

Колишній майор Державної служби охорони Микола Мельниченко має намір балотуватися у Верховну Раду за списком Партії вільних демократів, пише "Комерсант-Україна".

Останній місяць він регулярно відвідує засідання політради партії, хоча в керівництві ПВД це поки не викликає схвалення.

"Про включення Мельниченка у виборчий список, на чому наполягає Михайло Бродський, у нас ще ведуться дискусії", - сказав член політради ПВД Євген Золотарьов.

За його словами, екс-майор ще не висував керівництву партії жодних умов, пов"язаних із його участю у виборчій кампанії. "У мене взагалі склалося враження, що Коля тільки придивляється, до якої з партій йому пристати на виборах", - додав Золотарьов.

На засідання політради ПВД у вівторок Мельниченко не з"явився.

"Після того як ми офіційно запропонували йому стати членом партії, зайняти місце в президії політради і ввійти в першу десятку виборчого списку, він попросив кілька днів на роздуми", - сказав один із лідерів ПВД, депутат V скликання Дмитро Видрін.

"З великою імовірністю можу припустити, що ми одержимо від Миколи Мельниченка позитивну відповідь", - додав він.

На думку Видріна, включення екс-майора у список гарантує "Вільним демократам" перемогу на виборах. "Думаю, близько 3% людей хочуть знати правду і тільки правду, тому тільки Мельниченко може додати партії 3% голосів виборців", - упевнений він.

Мельниченко розповісти про свої політичні плани відмовився. Його прес-секретар Олена Бондаренко повідомила, що тема виборів йому не цікава.

"Мені як публічній особі надходять пропозиції від різних політичних сил. Однак я не політик. Я б хотів, щоб люди масово проголосували проти всіх політичних партій... З приводу того, йду я на вибори з "Вільними демократами", "Нашою Україною", соціалістами чи іншою партією, запевняю, що це не так ", - процитувала вона слова Мельниченка.

Тим часом лідер ПВД Сергій Одарич стверджує зворотнє. "У Миколи давно виникло бажання повернутися в Україну і зайнятися політичною діяльністю. Побачивши його бажання співпрацювати з нами, ми запропонували йому місце у виборчому списку партії. Я думаю, протягом тижня-двох ми прийдемо до остаточного рішення", - заявив він.

Депутат V скликання від БЮТ Святослав Олійник, у свою чергу, вважає, що "навколо Мельниченка можна буде створити якийсь інформаційний проект", а його колега по фракції Олег Білорус назвав намір Мельниченко "авантюрою".

На думку директора Інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, однією з основних причин можливого включення екс-майора в список ПВД є "плівки Мельниченка". "Бродський увесь час шукає скандал... До того ж сам Мельниченко намагається знайти шляхи в політику і думає, що його плівки можуть у цьому допомогти", - заявив політолог.

Як відомо, за останні 6 років Мельниченко двічі безуспішно намагався стати народним депутатом за списками СПУ.


Зараз ви читаєте новину «Мельниченко піде на вибори з Бродським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі