середа, 17 грудня 2008 08:15

Мельниченко передає плівки США

У вівторок в Вашингтоні екс-майор держохорони Микола Мельниченко почав передачу фрагментів своїх записів, нібито зроблених у кабінеті екс-президента Кучми. Записи стосуються розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Ґонгадзе, повідомляє УНІАН з посиланням на поінформоване джерело.

За даними джерела, передача відбувається в присутності представників Генпрокуратури України та європейських експертів.

Перед початком передачі записів Мельниченко підписав документ, який передбачає його кримінальну відповідальність за надання неправдивої інформації.

Передача відбувається в посольстві України у Вашингтоні.

Як повідомлялося, раніше генпрокурор Олександр Медведько заявляв про те, що Генпрокуратура має намір у середині листопаду провести виїмку оригіналів записів екс-майора держохорони Мельниченка на території посольства України в США.

Мельниченко заявляв про готовність надати у листопаді оригінали своїх аудіозаписів для якнайшвидшого проведення експертизи на автентичність, однак відмовлялвся робити це на території посольства.

За його словами, експертиза проводитиметься як на території США, так і на території Європи тими експертами, яких визначила Рада Європи.

Зокрема, це будуть експерти як мінімум з трьох країн, з якими вже є остаточна домовленість з боку Генпрокуратури.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко передає плівки США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі