Ексклюзиви
пʼятниця, 28 листопада 2008 08:40

Медведєва потішило рішення США не давати Україні та Грузії ПДЧ

Медведєва потішило рішення США не давати Україні та Грузії ПДЧ
Президент РФ Дмитро Медведєв висловив задоволеність рішенням США відкласти питання про надання Україні та Грузії плану дій з членства в НАТО (ПДЧ), повідомляє РИА Новости 28 листопада.

"Я задоволений, що розум запанував, на жаль, в кінці діяльності нинішньої адміністрації США, - заявив Медведєв. - Найголовніше, що ця ідея не просувається з шаленством та безглуздям, як вона просувалася кілька років тому". Крім того, президент відзначив, що Україна та Грузія повинні спочатку провести референдуми з цього питання.

В середу держсекретар США Кондоліза Райс заявила, що на саміті НАТО в Брюсселі, що відбудеться на початку грудня, не збирається форсувати надання цим країнам гарантій членства в альянсі. Крім того, вона відзначила, що колишні радянські республіки не готові до вступу в НАТО.

На саміті НАТО в Бухаресті в квітні 2008 року члени альянсу схвалили швидкий вступ України та Грузії до організації. Проте, ПДЧ їм наданий не був, оскільки проти цього висловилися Німеччина та Франція.

Зараз ви читаєте новину «Медведєва потішило рішення США не давати Україні та Грузії ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути