середа, 24 грудня 2008 19:46

Медведєв поставив діагноз російсько-українським відносинам

Президент Росії Дмитро Медведєв в своєму інтерв"ю російським телеканалам за підсумками року заявив, що відносини з Україною зараз в повному занепаді, повідомляє Лента.ру.

"Що ж до відносин в цілому, то, ще раз підкреслюю, на жаль, на мій погляд, на нижчій стадії ці відносини за останні роки не були жодного разу. І це дуже сумно", - сказав президент РФ.

За його словами, за останній час Київ нічого хорошого для налагодження відносин не зробив.

"Ви знаєте, що ряд українських керівників, по суті, ухвалювали рішення про те, щоб поставляти зброю Грузії і направляти до Грузії людей, навчених для того, щоб стріляти по російських Збройних Силах. Інакше як злочином проти російсько-українських відносин (ми це) назвати не можемо. Це назавжди залишиться в нашій пам"яті", - сказав Медведєв.

Крім того, президент погрозив Україні неприємностями в тому випадку, якщо влада цієї країни не погасить борги за поставлений газ. "Гроші повинні заплатити до останнього рубля, якщо не хочуть, щоб їх економіка, кінець кінцем, зіткнулася з санкціями і вимогами з боку Російської Федерації. Неможливо так далі продовжувати. Хай гроші всі заплатять", - сказав Медведєв.

На його думку, те, що відбувається в газовій сфері, свідчить про неефективність української влади.

"Замість того, щоб створювати борги і потім не платити їх, краще б всі сили направили на те, щоб розплатитися, знайшли б якийсь ефективний спосіб. Ні, намагаються придумувати щось, різні позиції займають. Іноді просто соромно за цим всім дивитися", - сказав президент РФ.

Медведєв дав зрозуміти, що єдине завдання Росії в цій історії - отримати оплату за ресурси, що поставляються, але вона готова йти на жорсткі заходи для її дозволу.

"Ви знаєте, у нас немає мети щось перекривати. Наша мета - отримати гроші. Але якщо Україна не платитиме, ми використовуватимемо весь арсенал можливостей, це досконало очевидно, тут ніяких ілюзій бути не повинно", - сказав президент, відзначивши, що зобов"язання перед іншими споживачами газу будуть виконані в повному об"ємі.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв поставив діагноз російсько-українським відносинам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі