пʼятниця, 06 січня 2012 15:00

Медведєв подарував Януковичу три чарки з двоголовим орлом
12

Фото: ФОТО: Ольга Камєнєва

Фонду президентів України в Національній бібліотеці ім. Вернадського треба розширятися — не вистачає місця для демонстрації експонатів. Він зберігає частину подарунків та офіційних документів глав Української держави. Від Віктора Януковича торік надійшли 150 експонатів.

"Коли Янукович став президентом, ми стали частіше отримувати подарунки від адміністрації, — каже завідувач одного з відділів фонду 28-річна Людмила Галаган. — Уже чотири рази їх передавали. Тепер можемо змінювати експозицію кожен квартал."

16 виставкових шаф із замкненими скляними дверцятами стоять в одній із читальних зал на третьому поверсі. На стіні — фотографії чотирьох президентів, кілька картин. Справа від дверей — килим із таджицької вовни. На ньому виткані портрети президентів країн СНД. Килим подарували Леонідові Кучмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв подарував Януковичу писанку з Богородицею

Цього року фонду отримав кілька речей, подарованих Віктору Януковичу російським президентом Дмитром Медведєвим. Це фарфорова писанка із зображенням Богородиці на підставці. Яйце розміром зі страусяче. Також лідер Росії презентував порцеляновий штоф, чарки, тацю, модель нафтовидобувної вежі на бурштині та кришталеву боксерську рукавицю. Її зробили на Дятьківському заводі.

З Китаю Янукович отримав квітчасту вазу, набір посуду для чайної церемонії та храмову чашу з глазурованої кераміки на підставці. У коробці, в якій її зберігають, є біла рукавичка. Її вдягають, щоб не залишати на виробі слідів від пальців.

Вхід на виставку вільний, але треба спочатку зателефонувати й попередити про відвідини. Якщо хочете фотографувати, маєте заплатити 5 грн.

Фонд 1996 року створив другий президент Леонід Кучма. Усього тут зберігають понад 1,5 тис. подарунків.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв подарував Януковичу три чарки з двоголовим орлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі