пʼятниця, 14 серпня 2009 17:58

Медведєв не бачить світлого майбутнього у відносинах Росії і України

Перспектив відновлення нормальних відносин між Росією і Україною при теперішньому українському керівництві немає, заявив президент РФ Дмитро Медведєв.

"Я не бачу зараз перспектив відновлення нормальних відносин при діючих керівниках", - сказав Медведєв, відповідаючи на запитання в Сочі в п"ятницю на прес-конференції за підсумками переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

За словами президента, російсько-українські відносини останніми роками "радикально погіршали".

"І я сказав про це відкрито - я вважаю, що це провина не російської сторони, що б мені потім там не відповідали", - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання про те, чому саме зараз було відправлено послання Президентові України Віктору Ющенку, Медведєв сказав: "Все, що я хотів сказати Президентові України, я вже все сказав".

"Якщо я зараз висловлюватимусь, чому я це зробив, наводити якісь додаткові аргументи, я боюся, що вийде тільки жорсткіше, а мені б зараз не хотілося вступати в полеміку щодо цих питань", - відзначив глава російської держави.

Як він підкреслив, "все, що я хотів передати, я передав, хай ще раз прочитають".

Президент РФ виразив надію на відновлення колишніх відносин з Україною при новому керівництві країни.

"Поживемо - побачимо. Я сподіваюся, що у нового керівництва України буде значне число можливостей, щоб істотно поліпшити наші відносини", - заявив Медведєв.

Президент РФ підкреслив, що Росія "до цього дуже прагне".

"Для нас це найважливіший зовнішньополітичний пріоритет", - додав він.

Нагадаємо, нещодавно Дмитро Медведєв у своєму зверненні розкритикував "антиросійську політику" України. Він зазначив, що "напруженість у відносинах Росії і України дійсно зашкалює".

Також глава РФ вирішив поки не направляти свого посла до України.

За матеріалом: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Медведєв не бачить світлого майбутнього у відносинах Росії і України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі