понеділок, 16 липня 2007 10:07

Медведько звільнив прокурора Київської області Гайсинського

Медведько звільнив прокурора Київської області Гайсинського
Генпрокурор Олександр Медведько підписав наказ про звільнення від обов"язків прокурора Київської області Юрія Гайсинського, пише "Комерсант-Україна".

Наказ підписаний у зв"язку закінченням терміну повноважень Гайсинського. Обов"язки облпрокурора тимчасово виконує його перший заступник Геннадій Клюге.

Водночас, на закритій колегії ГПУ в п"ятницю за підсумками комплексної перевірки облпрокуратури, проведеної на початку липня, її робота визнана незадовільною.

У проекті рішення колегії ГПУ генпрокурору рекомендовано притягти до відповідальності заступників Гайсинського, у роботі яких виявлені "серйозні недогляди".

Зокрема, рекомендовано притягти до дисциплінарній відповідальності усіх, крім Клюге, заступників Гайсинського – Володимира Бабенка, Івана Дерев"янка, В"ячеслава Нікуліна й Анатолія Матвийця. Втім, Медведько може слідувати рекомендації колегії чи прийняти інше рішення.

Комплексна перевірка діяльності прокуратури Київської області була призначена за 2 тижні до завершення терміну повноважень Гайсинського, відзначає видання.

За словами заступника генпрокурора Віктора Кудрявцева, вона виявила "низку порушень по кожній із ліній прокурорського нагляду".

"Якість прокурорського слідства в прокуратурі Київської області найгірша в Україні. Однією з найгірших визнана організація роботи з підтримки державного звинувачення", - сказав він.

За словами Кудрявцева, були виявлені "найгрубіші порушення" в організації нагляду за роботою на транспорті.

"Фактично була встановлена бездіяльність апарату прокуратури області. З багатьох напрямків її робота визнана найгіршою в Україні. Якби в Юрія Олександровича (Гайсинського) не збіг термін повноважень, вирішувалося б питання про його особисту відповідальність...", - підсумував заступник генпрокурора.

У свою чергу, Гайсинський вважає ставлення ГПУ до Київського облпрокуратури упередженим. "Свідомо, у порушення регламенту Генпрокуратури, перевірка була призначена тоді, коли я вже не міг нічого пояснити", - заявив він.

Гайсинський у травні 2004 рку був звільнений з посади прокурора Київської області після комплексної перевірки за численні порушення службових обов"язків, також було порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами облпрокуратури. Він був поновлений у цій посаді через 14 місяців рішенням суду.

За інформацією видання, одним з найбільш ймовірних кандидатів на посаду прокурора Київської області є заступник прокурора за слідства АР Крим Володимир Бойко, якого нібито "активно протежує" прокурор Криму Віктор Шемчук.

"Але кандидатура прокурора Київської області однозначно буде узгоджуватися з президентом", - запевнило високопоставлене джерело в ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «Медведько звільнив прокурора Київської області Гайсинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі