четвер, 30 жовтня 2008 12:57

Медведько жорстко покарає бютівців за сутички в ЦВК

Генпрокурор Олександр Медведько обіцяє довести до логічного завершення кримінальні справи щодо подій у ЦВК під час сутички між депутатами від БЮТ працівниками УДО.

Про це Медведько сказав під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком.

Він запевнив, що найближчим часом Генеральна прокуратура дасть правову оцінку цим подіям.

"Ми доведемо ці кримінальні справи до логічного завершення", – сказав генпрокурор.

У свою чергу президент наголосив, що у цій ситуації мова йде "про корупцію, блокування роботи судів, політичне втручання в організацію роботи суду".

"Ваші дії повинні бути надзвичайно чіткими і жорсткими", – сказав він, звертаючись до Медведька.

Окремої уваги на зустрічі було надано питанню щодо втручання судів загальної юрисдикції у питання, що належать до компетенції Конституційного Суду, а саме – ситуацію з винесенням ухвали суддею Окружного адміністративного суду Києва Келебердою щодо призупинення дії указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Генпрокурор наголосив, що Келеберда "виніс явно незаконне, неправосудне рішення, перебравши на себе функції Конституційного Суду".

За словами Медведька, Генпрокуратура порушила відповідно три кримінальні справи.

Під час зустрічі Медведько також доповів Ющенку про стан розслідування обставин загибелі прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Медведько жорстко покарає бютівців за сутички в ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі