четвер, 14 лютого 2008 08:48

Медведько залишиться генпрокурором - БЮТ не проти

Медведько залишиться генпрокурором - БЮТ не проти
Вчора парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відхилив проект ухвали про висловлення недовіри генпрокуророві Олександру Медведьку і тим самим відмовився вносити питання про його відставку на розгляд у Верховну Раду, пише "Коммерсантъ-Україна".

Виступ народного депутата Юрія Прокопчука (БЮТ), який відповідав за аналіз звіту, заздалегідь наданого генпрокурором, був досить стриманим. Головні претензії були пов`язані переважно з низькою розкриваністю злочинів, зокрема резонансних. "Дуже багато скарг - потрібно працювати потужніше", - м`яко покартав він генпрокурора.

При цьому жорстких претензій до роботи пана Медведька у виступі депутата не прозвучало. "Особисто я не бачу підстав для звільнення Олександра Івановича", - резюмував пан Прокопчук.

Потім слово надали Олександру Медведьку - перед депутатами він виступав сидячи. "Я згоден, що в роботі є і недоліки, і порушення, але ми на це реагуємо і вживаємо всіх необхідних заходів", - запевнив генпрокурор.

В ході свого виступу він погоджувався з претензіями, висловленими в адресу генпрокуратури, при цьому не забуваючи наводити статистичні дані, що свідчать про успіхи роботи ГПУ.

Відмовився від претензій на адресу Медведька і представник "Народної самооборони" Віктор Шемчук, якого називали одним з можливих претендентів на крісло генпрокурора у разі відставки Медведька.

"Олександр Іванович, в принципі, як мені здається, зумів переконати нас в тому, що не так багато проблем в прокуратурі, тому ухвалу (про висловлення йому недовіри) я підтримувати не буду", - заявив він.

Не менш несподіваною виявилася позиція заступника глави фракції БЮТ Андрія Кожемякіна, чий підпис також стоїть під проектом ухвали про висловлення недовіри діючому генпрокуророві.

"Я вважаю, за цей короткий час ми змогли переконатися, що Олександр Іванович - найбільш аполітичний, справжній професіонал і, як здається не тільки мені, але і більшості членів нашої фракції, дійсно намагається поступати згідно з законом, - заявив пан Кожемякін. Слід зазначити, що з 187 підписів під ухвалою про висловлення недовіри діючому генпрокуророві 135 належать членам БЮТ. "Ухвалу пропоную відкликати", - твердо сказав пан Кожемякін.

- Загалом, я зробив висновок, що ухвалу ніхто не підтримує, - резюмував глава комітету. І дійсно, в ході голосування майже всі присутні на засіданні проголосували за те, щоб рекомендувати Верховній раді відхилити проект ухвали про висловлення недовіри генпрокуророві, пише "Коммерсантъ-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Медведько залишиться генпрокурором - БЮТ не проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі