пʼятниця, 18 липня 2008 15:20

Медведько відбере українське громадянство у Сацюка

Генеральна прокуратура України розглядає питання про позбавлення фігуранта у справі отруєння Віктора Ющенка Володимира Сацюка українського громадянства.

Про це повідомив сьогодні генеральний прокурор України Олександр Медведько, коментуючи журналістам позицію відомства щодо відмови Росії в екстрадиції Сацюка в Україну.

Водночас Медведько відмовився прокоментувати слова Президента України Віктора Ющенка про те, що з Росії повинні бути екстрадовані саме ті особи, які причетні до його отруєння.

Медведько поінформував, що у зв"язку з цими подіями на сьогодні Генеральна прокуратура України розглядає питання про позбавлення Сацюка українського громадянства в рамках правового поля.

Генеральна прокуратура Російської Федерації відмовилася видавати колишнього заступника голови СБУ Сацюка правоохоронним органам України. "У зв`язку з тим, що у провадженні військової прокуратури Центрального регіону України знаходиться кримінальна справа за звинуваченням Сацюка в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, здійснене працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 366 (службова фальсифікація, тобто внесення службовою особою до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей, які спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, Генеральна прокуратура України в квітні 2008 року звернулася в Генеральну прокуратуру Російської Федерації з клопотанням про його екстрадицію", - йдеться в повідомленні. У той же час прес-служба Генпрокуратури зазначає: "У відповідь на це звернення Генеральна прокуратура РФ повідомила, що, оскільки Сацюк є громадянином Російської Федерації, то згідно зі ст. 61 Конституції РФ і ст. 57 Конвенції про правову допомогу і про правові відносини в цивільних, сімейних і кримінальних справах видача його правоохоронним органам України неможлива".

Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу стосовно колишнього першого заступника голови СБУ за ознаками ч. 2 ст. 423 КК України (зловживання військовою службовою особою службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки).

Сацюк – народний депутат двох скликань. У Верховній Раді III скликання входив у фракцію "Демократичний союз", у Раді IV скликання – в депутатську групу "Європейський вибір". 3 лютого 2004 року став членом фракції СДПУ(о). З 30 квітня по 13 грудня 2004 року обіймав посаду першого заступника керівника Служби безпеки України. З червня 2005 року оголошений у міжнародний розшук, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Медведько відбере українське громадянство у Сацюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі