Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 08:24

Медведько попросив Тимошенко відпустити Луценка на допит

Генеральна прокуратура просить прем"єра Юлію Тимошенко відкликати міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з відрядження і зобов"язати його з"явитися в ГПУ на 11 годину у четвер.

Про це йдеться в повторному листі на імя Тимошенко, повідомляє прес-служба ГПУ.

В повідомленні зазначається, що ГПУ розслідує кримінальну справу щодо Луценка за ознаками злочинів таких як зловживання владою і службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки, вчинених працівником правоохоронного органу, та перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством.

В повідомленні зазначається, що 26 травня він набув статус обвинуваченого.

Також ГПУ зазначає, що в той же день Луценку запропоновано ознайомитися з цією постановою, отримати її копію та дати покази по суті пред"явленого обвинувачення.

"Проте Луценко відмовився від цієї пропозиції, заявивши, що виконає вказані дії тільки у присутності свого захисника", - зазначається в повідомленні в додається, що Луценко повторно відмовився з"явитися і 27 травня.

"За таких обставин керівником слідчої групи на адресу прем"єра був надісланий лист з проханням зобов"язати Луценка прибути до ГПУ 27 травня 2008 року на 17 годину, а в разі неможливості прибуття на призначений час зобов"язати його з"явитися на 11 годину 28 травня 2008 року", - зазначається в повідомленні.

Водночас прес-служба зазначає. Що цей лист "залишився без відповіді".

"Натомість 28 травня 2008 року Луценко факсом надіслав до Головного управління з розслідування особливо важливих справ повідомлення про виїзд за розпорядженням уряду у службове відрядження", - зазначається в повідомленні.

"З огляду на викладене до Кабміну повторно передано листа на ім"я прем"єра з проханням відкликати Луценка з відрядження і зобов"язати його з"явитися до Генеральної прокуратури України на 11 годину 29 травня 2008 року", - сказано в документі, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Медведько попросив Тимошенко відпустити Луценка на допит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути