вівторок, 11 листопада 2008 12:45

Медведька викликали в Раду

Депутати ухвалили рішення заслухати у середу звіт генерального прокурора Олександра Медведька щодо причетності деяких депутатів до корупційної діяльності.

За таке рішення проголосували 412 парламентаріїв.

Спікер парламенту Арсеній Яценюк пообіцяв повідомити про це Медведька і запросити його на завтрашнє ранкове засідання.

У свою чергу, віце-спікер Микола Томенко заявив, що якщо у діяльності окремих депутатів є ознаки корупційної діяльності, то необхідно почати процедуру зняття з них депутатської недоторканності. У той же час, за його словами, після заслуховування звіту Медведька необхідно запросити до парламенту в.о. керівника СБУ Валентина Наливайченка. Томенко впевнений, що якщо Генпрокуратура не пред"явить звинувачень депутатам, то парламент повинен відреагувати "на активну телевізійну діяльність Наливайченка".

Депутати також 230 голосами включили до порядку денного розгляд питання про відставку глави ФДМ Валентини Семенюк-Самсоненко. Спікер ВРУ Арсеній Яценюк повідомив, що якщо Семенюк-Самсоненко сьогодні не прибуде до парламенту, то це питання буде розглянуте на засіданні завтра.

Вчора в ефірі ICTV керівник української Служби безпеки Валентин Наливайченко підтвердив, що СБУ оприлюднить матеріали справ, які підтверджують причетність депутатів ВР до корупції.

Він запросив журналістів на сьогоднішнє засідання міжвідомчої робочої групи, під час якого мали заслухати матеріали окремих справ про корупційну діяльність народних депутатів.

31 жовтня Президент України на засіданні РНБО заявив про причетність окремих народних депутатів до організованих злочинних угруповань, які займаються контрабандою.

"За наявними даними, діяльності організованих злочинних угрупувань сприяють деякі народні депутати України", - сказав Ющенко, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Медведька викликали в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі