вівторок, 20 грудня 2022 11:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведєв "розродився" новими заявами щодо України та союзників

Медведєв "розродився" новими заявами щодо України та союзників
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 20 грудня.

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв поширює нову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Молодий прем'єр із раніше нехарактерним для Туманного Альбіону прізвищем видав: доки РФ не виведе війська з території України, жодних переговорів бути не може. Краще нехай британці звалять із Мальвінських островів і повернуть їх аргентинцям", – заявив колишній президент Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські маріонетки узялися погрожувати Європі за допомогу Україні

Маніпуляцію поширив і оглядач The Washington Post Девід Ігнатіус. Він повідомив, що російський диктатор Володимир Путін нібито може зрівняти з землею всю Україну:

"Процес російських бомбардувань інфраструктури схожий на тактику РФ у Чечні, де було зруйновано велику кількість міст. Тому саме до такого сценарію мають бути готові українці".

Водночас луганський колаборант Андрій Марочко заявив, що Збройні сили України начебто розпочали цілеспрямоване знищення вцілілих будівель Бахмута на Донбасі. Це – дезінформація, попереджають у РНБО.

"Українські підрозділи почали вдаватися до тактики випаленої землі, завдаючи ударів по вцілілих житлових будинках, транспортних розв'язках, соціально важливих об'єктах", – сказав зрадник.

Раніше Медведєв назвав зенітно-ракетні комплекси Patriot, які можуть передати Україні у майбутньому, "законними" цілями для РФ. Таким чином він спробував пригрозити представникам Північноатлантичного альянсу.

Російські окупанти не змогли зламати українців за допомогою ракетних ударів по енергооб'єктах. Вони вже відкрито допускають поразку у війні, вважає радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Пропагандисти Маргарита Симоньян, Ольга Скабєєва та Дмитро Медведєв уже сумніваються в "успішному результаті" війни та допускають "можливість Гааги".

Зараз ви читаєте новину «Медведєв "розродився" новими заявами щодо України та союзників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі