пʼятниця, 14 травня 2021 03:23

Медведчука порівняли з Аль Капоне і пояснили, як зіпсувати його політичну кар'єру

Медведчука порівняли з Аль Капоне і пояснили, як зіпсувати його політичну кар'єру
Медведчука порівняли з Аль-Капоне. Фото: Укрінформ

Нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука можна було б позбавити політичної кар'єри, засудивши за злочини, які легко довести. Наприклад, засудити за незаконну вирубку лісів або незаконну риболовлю.

"Дати два роки умовно і все, він – засуджена особа, яка позбавлена депутатського мандата і його політична кар'єра закінчилася", – сказав генерал-майор СБУ Василь Вовк в ефірі програми "Право на владу".

Генерал-майор навів приклад американського гангстера Аль-Капоне, якому за відсутністю доказів його причетності до бандитизму винесли вирок за несплату податків.

Водночас Вовк розкритикував ті підозри, які були оголошені Медведчуку. Він припустив, що підозри готували спішно, або ж правоохоронні органи розраховували, що Медведчук залишить територію країни і можна буде провести заочний процес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчуку не інкримінують фінансування тероризму. В Офісі генпрокурора пояснили причину

"Я не хочу давати прогнози або якимось чином впливати на суд, але я вам скажу одне: я ставлю на кін диплом кандидата юридичних наук, звання Заслужений юрист України, 25 років слідчого стажу, що підозри не трансформуються в обвинувальний вирок суду", – сказав Вовк.

13 травня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт за підозрою в державній зраді і замаху на розграбування державних ресурсів на окупованій території.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Віктору Медведчуку й іншому нардепу від ОПЗЖ Тарасу Козаку.

Медведчук передав РФ інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України, займався вербуванням українців, повідомив голова СБУ Іван Баканов.

Зараз ви читаєте новину «Медведчука порівняли з Аль Капоне і пояснили, як зіпсувати його політичну кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі