понеділок, 23 липня 2018 11:01

Медведчука нав'язав Путін - переговорник

Медведчука нав'язав Путін - переговорник
Кум Путіна Віктор Медведчук у Мінську - з подачі Кремля, каже представник України на переговорах Ірина Геращенко. Фото: відкриті джерела

Президент Росії Володимир Путін нав'язав свого кума Віктора Медведчука на переговори у Мінську.

Про це розповіла представник України в гуманітарній підгрупі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко в інтерв'ю "Українська правда"

"Прізвище Медведчука вперше прозвучало під час телефонних переговорів у липні 2014-го між Ангелою Меркель і Порошенком. Вона назвала прізвище того, хто, на її думку, міг би про щось говорити з Путіним. Очевидно, що вона це зробила з подачі Путіна", - сказала Геращенко.

На переговорах зі звільнення українських заручників потрібен той, "хто має прямий контакт із Путіним і з представниками ОРДЛО", зауважила вона.

Натомість, у телефонних переговорах з Порошенком Путін не дотримується свого слова, розповіла Геращенко.

"Телефонний контакт з Путіним президент України заради звільнення заручників має, але ми маємо і "результати" слова Путіна. Коли, наприклад, під час останніх телефонних розмов двічі домовились, що буде доступ уповноваженого з прав людини, гуманітарний обмін візитами і доступ до політв'язнів.

Пані Денісова в рамках цих домовленостей 2 тижні знаходилася в РФ, половину Сибіру проїхала. Її не допустили. Це є вартість слова Путіна", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін завжди бреше

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Улітку того ж року збройні сили РФ почали брати безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Медведчука нав'язав Путін - переговорник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі