вівторок, 04 вересня 2018 22:18

"Медведчук під арешт": слідом за Києвом у Львові пікетували прокуратуру
10

У роковини смерті Стуса провели акцію проти Медведчука
Фото: Валерій Шмаков
У роковини смерті Стуса провели акцію проти Медведчука
У роковини смерті Стуса провели акцію проти Медведчука
У роковини смерті Стуса провели акцію проти Медведчука
Поет і громадський діяч Ігор Калинець

У Львові громадські активісти пікетували обласну прокуратуру. Вимагали недопущення до влади одіозних проросійських політиків, а саме кума Путіна Віктора Медведчука. Також припинення мовлення телеканалів, які належать цим політикам.

Біля входу до прокуратури зібралось біля трьох десятків активістів: "Правий сектор", товариство "Просвіта", Товариство політичних в'язнів та репресованих, резерв дивізії "Галичина", Ліга українських жінок, Молодіжний націоналістичний конгрес. Акцію під назвою "#СтопРеванш" провели у 33-ті роковини смерті дисидента і поета Василя Стуса.

"Медведчук зробив усе, аби Стус отримав максимальний термін увязнення, коли виступав його адвокатом. Сьогодні Медведчук є фактично командою Путіна, робить зусилля аби повернутись у велику політику. Його команда купила засоби масової інформації "112 канал" і "News one". Два роки тому Печерський суд Києва порушив проти Медведчука кримінальну справу за обвинуваченням у державній зраді, і ще цілий ряд статтей Кримінального кодексу інкриміновані йому. Два роки минуло, результатів розслідування нема", - каже голова ГО "Громадська варта" Юрій Антоняк.

Промови виголосили поет і громадський діяч Ігор Калинець та голова Львівського обласного товариства політв'язнів та репресованих Петро Франко.

"Стуса я знав. Чітко пам'ятаю той час. Всі знали, що його закатували в Кучинському таборі. 10 років потому я у Львові збирав віче у центрі Львова. Прийшло 10 тисяч людей, які протестували проти його смерті. Я назвав 10 людей, котрі або були винні у засудженні, або в бездіяльності. Ці всі люди досі на волі і не покарані", - говорить Ігор Калинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До роковин смерті відкрили пам'ятник Василю Стусу

Учасники акції тримали плакати "Stop реванш!" і "Танцям з зірками на кістках - ні!" натякаючи на участь дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко у телешоу "Танці з зірками". Скандували гасло "Медведчук підарешт".

"Вони так намагаються перед виборами легалізувати себе перед виборцями, які серед глядачів шоу, але ми їм цього не дозволило. Тисячі людей не заради цього загинуло в російсько-українській війні", - обурюється історик з резерву дивізії "Галичина" Юрій Дацко.

У Львові пікет провели за аналогією до акції у Києві, що відбулась біля Генпрокуратури України. Там вимагали завершити розслідування щодо Медведчука, притягнути до кримінальної відповідальності, припинити мовлення підконтрольних йому телеканалів. Також народний депутат Андрій Левус, який представляє організацію "Вільні люди", виголосив вимоги з трибуни парламенту. Його підтримали дві фракції Верховної Ради: "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт". Роковини Стуса у Раді вшанували хвилиною мовчання.

Зараз ви читаєте новину «"Медведчук під арешт": слідом за Києвом у Львові пікетували прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі