неділя, 08 вересня 2019 03:14

Медведчук не брав участі в процесі обміну полоненими - голова СБУ Баканов

Медведчук не брав участі в процесі обміну полоненими - голова СБУ Баканов
Баканов заявив, що Медведчук не брав участі в обміні полоненими. Фото: ТСН

Народний депутат України від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук не брав участі в процесі обміну утримуваними особами між Україною і Росією.

"Ні, всі його поїздки в Росію були його власною PR-ініціативою", - сказав глава СБУ Іван Баканов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Російська сторона не публікувала офіційного списку громадян, яких направили в РФ. Росії передали, зокрема, головного редактора "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського, колишнього перекладача прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіслава Єжова, колишнього начальника "бригади протиповітряної оборони ДНР" Володимира Цемаха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ перевіряє ефективність власних підрозділів

З 2015-го до 2018 року Медведчук входив до складу підгрупи з гуманітарних питань в рамках мінської тристоронньої контактної групи. Підгрупа займається обміном утримуваними особами на сході України. П'ятий президент України Петро Порошенко заявляв, що Медведчук був "єдиним каналом зв'язку з Путіним і виявився неефективним".

Зараз ви читаєте новину «Медведчук не брав участі в процесі обміну полоненими - голова СБУ Баканов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі