пʼятниця, 27 липня 2007 16:28

Медведчук більше не голова СДПУ(о)

Медведчук більше не голова СДПУ(о)
Делегати з`їзду СДПУ(о), що проходить сьогодні в Києві, прийняли відставку Віктора Медведчука з поста голови партії.

Як повідомили у прес-службі СДПУ(о), крім того, делегати з`їзду, давши критичну оцінку внутрішньому становищу в партії, а також оцінивши політичну ситуацію в Україні, прийняли рішення визнати майбутні позачергові парламентські вибори такими, що не відповідають Конституції України.

З доповіддю про ситуацію в партії і перспективи її розвитку виступив заступник голови партії, голова виконкому СДПУ(о) Юрій Загородній, який, зокрема, заявив, що сьогодні в Україні існує криза класичних політичних ідеологій, а виборець робить вибір на основі інших ознак, зокрема територіальних.

Ключем до успіху СДПУ(о), на думку Загороднього, мають стати регіональні організації, а їх роль у структурі партії - різко зрости.

У свою чергу, перший Президент України Леонід Кравчук під час виступу на з`їзді дав власну оцінку ситуації в партії і заявив: "Якщо Україна буде демократичною, то будь-яка партія, зокрема й СДПУ(о), існуватиме як демократична структура, але сьогодні в Україні існує реальна загроза конституційному ладу, і кожен крок ми повинні звіряти не стільки з інтересами партії, скільки з інтересами країни".

"Партія має відродитися, а для цього ми повинні змінити стиль, методи і форми роботи, а ідеологія в нас перевірена часом", - сказав Кравчук.

"Якщо наша партія зможе об`єднати всі соціально демократичні сили, ми зможемо реалізувати свій потенціал. І це повинно стати головним завданням на найближчий час", - упевнений він.

На думку Кравчука, соціал-демократи не можуть не підтримати партію, котра, будучи лідером коаліції в 2002-2004 рр., і сьогодні змогла забезпечити зростання економіки.

"В цьому разі ми повинні розуміти, що підтримуємо не Партію регіонів, ми підтримуємо Україну", - сказав він, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук більше не голова СДПУ(о)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі