середа, 26 листопада 2014 11:52

Медики пропонують Лазоришинця на посаду міністра охорони здоров'я

Медики пропонують Лазоришинця на посаду міністра охорони здоров'я

Представники медичних асоціацій, головні лікарі, науковці Академії медичних наук запропонували кандидатуру від фахівців медичної галузі на посаду міністра.

На думку представників медичної спільноти, у нинішній складній ситуації вони не лише мають право, а зобов'язані висловлювати своє бачення кадрової політики у сфері охорони здоров'я, її реформування і розвитку.

Медики вважають, що майбутній міністр охорони здоров'я повинен не просто бути визнаним фахівцем, добре знатися на управлінській вертикалі галузі, мати великий досвід роботи, але й користуватись авторитетом серед колег. "Від нового міністра в нинішніх обставинах залежить не лише реформування медицини, а її порятунок. Ми отримали тяжкий урок призначень у нашій сфері не з професійних, а з політичних міркувань", - сказав віце-президент Національної академії медичних наук Віталій Цимбалюк.

Тому медики підтримали кандидатуру нинішнього тимчасового виконувача обов'зків міністра Василя Лазоришинця. Таке рішення вони ухвалили під час всеукраїнської наради, на якій обговорювали медичну допомогу в зоні АТО. Як відзначили учасники наради, саме Лазоришинець зробив ключовий внесок у її налагодження. Ще на посаді заступника міністра він почав регулярно їздити у зону АТО, організував медичну допомогу по лінії МОЗ для наших бійців та мирних жителів.

Також колеги високо оцінили роль Василя Лазоришинця у розблокуванні тендерних закупівель ліків. Медики та пацієнти обурюються, що попередній міністр не зробив цього за півроку. Але зараз МОЗ за короткий час закупило вже 70% ліків за державними програмами. Решту тендерів планують завершити до кінця листопада, а вже закуплених препаратів вистачить до наступних закупівель. "Ми сподіваємось, що проблема своєчасного забезпечення ліками тяжкохворих нарешті знята з порядку денного", - відзначила голова правління громадської організації "Орфанні захворювання України" Тетяна Кулєша.

Медики надіслали офіційне звернення на ім'я прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та фракцій демократичної коаліції у новій Верховній Раді із пропозицією підтримати Василя Лазоришинця на посаду міністра.

Василь Лазоришинець – відомий дитячий кардіохірург, професор, член-кореспондент Академії медичних наук України. За 34 роки хірургічної практики виконав понад 6 тис операцій, продовжує регулярно оперувати.

Автор 380 наукових праць, має 8 авторських свідоцтв. Секретар Асоціації серцево-судинних хірургів України, член Європейської Асоціації кардіоторакальних хірургів, член Асоціації торакальних хірургів США, член-засновник Всесвітньої Асоціації дитячих кардіохірургів та кардіологів.

 

Зараз ви читаєте новину «Медики пропонують Лазоришинця на посаду міністра охорони здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі