четвер, 25 лютого 2021 15:00

Медіахолдинг Медведчука перефарбовується на новий телеканал

Співробітники медіахолдингу, пов'язаного з підсанкційними нардепами з ОПЗЖ Тарасом Козаком і Віктором Медведчуком, створюють новий канал.

Новий канал, який планують запускати співробітники каналів ZIK, NewsOne і "112", створюється на базі регіонального львівського каналу "Перший незалежний", повідомляє "Детектор медіа".

24 лютого в каналу змінився власник: ним стало ТОВ "Медіахолдинг новини", створене 18 лютого 100 працівниками каналів Медведчука.

"Детектор медіа", посилаючись на власні джерела, опублікували макети реклами нового каналу за участю співробітників холдингу "Новини", канали якого припинили мовлення через санкції, — ведучих Анастасії Дайнод і Надії Сасс.

 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиукраїнська пропаганда, а не свобода слова. Треш "112", ZIK і NewsOne показали в одному відео

Засновником і керівником ТОВ "Тайм медіа", якому належав канал "Перший незалежний", є місцевий депутат з Львівської області, представник ВО "Свобода" Роман Лобицький.

Запуском нового каналу на основі "Першого незалежного" керуватиме телепродюсер Олексій Семенов, який раніше був продюсером "112 Україна", NewsOne, "Прямого каналу", а потім очолив медіахолдинг "Новини", який створив Козак.

У четвер "Свобода" заявила про виключення Любицького з лав партії через продаж каналу працівникам каналів Медведчука.

"Вимагаємо від СБУ та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення вжити заходів щодо захисту українського інформаційного простору", – йдеться у повідомленні.

Також у четвер заяву опублікував колектив телеканалу NTA.

"Ця інформація (про продаж телеканалу "Перший незалежний". - Gazeta.ua) стала для нас повною несподіванкою. Вважаємо неприпустимою будь-яку співпрацю зі структурами, які діють для інтересів країни-агресорки Росії. Цю позицію ми неодноразово публічно озвучували та робитимемо це й надалі в ефірах наших проєктів.

Вимагаємо від власників ПП "НТА - НЕЗАЛЕЖНЕ ТЕЛЕВІЗІЙНЕ АГЕНТСТВО" негайної реакції та відсторонення Романа Любицького від обійманої посади", - сказано в тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заблоковані канали Медведчука створили новий медіахолдинг - міністр Ткаченко

2 лютого президент запровадив у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність 3 телеканалів – "112", Newsone та ZIK. Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуються, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали 8 місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Зараз ви читаєте новину «Медіахолдинг Медведчука перефарбовується на новий телеканал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі