вівторок, 15 лютого 2022 14:09

Маємо захищати наш європейський вибір, компроміси з РФ недоречні - Вітренко

Маємо захищати наш європейський вибір, компроміси з РФ недоречні - Вітренко
Голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко: "Потрібно зробити багато роботи, щоб об'єднати наших міжнародних партнерів для протистояння Путіну"

У протистоянні російській гібридній агресії важливо зберегти транзитний статус України й не дати Кремлю обійти нашу газотранспортну систему під час постачання палива до Європи.

Про це в інтерв'ю програмі HARDtalk на BBC розповів голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко.

"Наше завдання зробити так, щоб Росія не могла обійти Україну. Попри те, що Північний потік-2 побудований, він не почав працювати. І ми успішно боремося проти запуску цього газогону, тому що він не відповідає європейським правилам. Але безпековий аспект у цьому конкретно питанні набагато важливіше, ніж економічний. Добре, що це почали розуміти і наші міжнародні партнери", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна майже вдвічі скоротила споживання газу на початку лютого

За словами Вітренка, потрібно зробити багато роботи, щоб об'єднати наших міжнародних партнерів для протистояння Путіну. При цьому Україна має захищати свій європейський вибір.

"З нашого особистого досвіду, єдиний рецепт успіху — мати можливість протистояти йому, не умиротворювати його, не шукати компроміс чи перезавантаження стосунків з Росією. Йдеться лише про те, щоб бути сильними, щоб вони відчували і розуміли силу. Це єдина мова, яку вони розуміють. Ми маємо захищати наш європейський вибір, тому компроміси тут недоречні. А ще ми повинні продовжити працювати, щоб стати успішною, процвітаючою і сильною країною. Це і є ключ до миру", - переконаний глава Нафтогазу.

Зараз ви читаєте новину «Маємо захищати наш європейський вибір, компроміси з РФ недоречні - Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі